Spill for de minste

Vi har latt vår juniortester på 5 år (snart 6) boltre seg med et utvalg spill for de yngste. Dette har vært en spennende tid, han har stort sett fått utfolde seg fritt med minimalt med støtte fra voksne. Nabogutten på 7 har også vært en ivrig deltager og har bidratt både med forklaringer og større leseferdigheter.

Publisert

Noe av det mest fascinerende med små barn og PCspill er å se hvor fort de lærer og hvor tålmodige de kan være. Gutter på 5 og 7 år er sjelden i ro mer enn få minutter, men foran PCen kan de fullstendig oppslukt utforske nye verdener og lære seg nye manøvrer og kombinasjoner.

I det siste har det vakt bekymring at det skjer en utvikling mot at flere barn er mindre interessert i fysisk lek enn tidligere. Dette kan ha mange årsaker, og vi tror ikke at PCene, dataspillene og video er de eneste årsakene til dette. Både mangelen på lekemuligheter i byene og økt prestasjonspress nedover i alderstrinnene i de organiserte idrettsmiljøene får ta sin del av skylden.

Installasjon av spill

Heldigvis er spill blitt langt ”snillere” mot systemet. QuickTime for Windows brukes av mange spill, og denne er ikke noe problem å installere og det blir også sjekket om QuickTime allerede er installert.

Alle disse spillene er laget slik at CD-platen må være i PCen, det gjør at programmene ikke tar så uhorvelig mye plass på harddisken. Ulempen er at det blir mye håndtering av CD-platene og barnehender kan finne på mye rart og er ikke alltid helt rene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer