Spill inn film på DVD

Videomaskinen vil aldri bli som den var. Philips har nå planene klare for å erstatte din videomaskin med DVD+RW-teknologi. Allerede til neste år vil du kunne spille inn favoritt-såpeoperaen din på en DVD-plate.

DVD+RW-opptageren vil bli et forbruker- produkt i likhet med Philips DVD-video. Foto: Philips
DVD+RW-opptageren vil bli et forbruker- produkt i likhet med Philips DVD-video. Foto: Philips Vis mer
Publisert

Det er først neste utgave av DVD+RW-formatet som blir å finne i disse enhetene. Første generasjon, som faktisk ennå ikke er leveringsklar, er på 3 GB pr. side. Neste generasjon vil bli på hele 4,7 GB pr. side.

Lynraske prosessorer

Det største problemet med video-opptak på DVD-plater, er kodingen av MPEG2-formatet. For å komprimere et videosignal i sanntid, kreves det en enorm datakraft.

MPEG2 komprimerer ikke bare hvert enkelt bilde, men fjerner også de delene av bildet som ikke har endret seg fra forrige bilde.

I dag blir opptakene bare lettere komprimert under opptaket før den endelige ferdig redigerte filmen blir konvertert til MPEG2. Denne prosessen tar lenger tid enn filmens spilletid.

Nye prosessorer, som er spesiallaget for dette, vil kunne gjøre denne jobben i sanntid. Mer generelle prosessorer som Pentium III, får nye instruksjoner (KNI/MMX2) som også bidrar til å gjøre denne jobben mye raskere.

En naturlig plass i stereoanlegget

DVD-opptakeren vil utformes som en vanlig videospiller og vil selvfølgelig spille av både vanlig DVD-video, de nye DVD-audio-platene og vanlige CD-plater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer