Spill musikk sammen - over Internett

Verdens største musikkmesse foregår nå i Frankfurt, og der dreier det seg utstyr til å lage musikk. Fra etnisk til nett-isk, nå blir det mulig å spille sammen over Internett...

Spill musikk sammen - over Internett
Publisert
Sist oppdatert

Musikkmesse foregår i Frankfurt hver vår, og dette året er det ikke mindre enn 1533 utstillere fra hele verden. De er fordelt over 7 digre messehaller, og en av disse er forbeholdt produkter som er relatert til datamaskiner, programvare og tilleggsutstyr.

Innspilling og redigering av musikk foregår nesten utelukkende på datautstyr, og selv en vanlig hjemmePC kan med relativt enkle midler tilby kreative muligheter som overgår selv de mest avanserte studio fra den tiden hvor musikalske milepæler ble spilt inn.

Derfor sitter det nå folk over hele den verden og produserer musikk i alle sjangere, på alle nivåer, alene eller i grupper. Og utstyret blir stadig billigere og kraftigere.

Hva som skjer med musikken er en annen debatt, men at det har skjedd en voldsom inflasjon, det er det ikke tvil om.

Før måtte man lete etter spennende musikk, nå overøses vi av musikk i alle sammenhenger hele tiden.

Men musikk er også en brobygger mellom personer og kulturer, og det å spille sammen kan være blant de mest givende sysler som finnes.

Og her skjer det nå en svært interessant utvikling. Selvsagt er Internett med i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer