Spill og Multimedia

Publisert

At Microsoft har hatt fokus på underholdning da de planla Windows ME, er det ingen tvil om. Nyhetene Windows Media Player 7 og Windows Movie Maker vitner om det. Windows Media Player 7 er for øvrig gratis, og duger derfor ikke som noe argument for å oppgradere til Windows ME. Vi har omtalt Windows Media Player 7 i 13130">denne artikkelen.

Enkel videoredigering

Når det gjelder Windows Movie Maker, så er dette et enkelt videoinnspilling- og videoredigeringsprogram. For videoinnspilling trenger du et videoredigeringskort eller et skjermkort med videoinngang. De ferdige videoene dine blir lagret i det nye, sterkt komprimerte WMV-formatet, og du kan velge forskjellige kvaliteter i oppløsning inntil 320x240.

Windows Movie Maker egner seg til å lage videoer for bruk på Internett, enten for direkte streaming, eller til å sende, for eksempel via epost, og ikke for seriøs videoredigering. Vi testet programmet, og spilte inn ett minutt med video og stereolyd i såkalt High Quality (386 Kbps). Filen ble i underkant av 2 MB, og dersom den ble avspilt i et vindu var kvaliteten helt grei. Også i fullskjerm var den akseptabel dersom vi satt et stykke fra skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer