Spill på digitale kameraer

Synes du det er for kjedelig å bare ta bilder med ditt digitale kamera? LCD-skjermen kan brukes til andre nyttige ting, som for eksempel dataspill. Det finnes flere emulatorer som lar deg gjøre akkurat det...

Spill på digitale kameraer
Publisert

Digitale kameraer får stadig flere bruksområder utenom å ta bilder. Vi har tidligere skrevet om 3765">fremtidig programvare for kameraer, som inkluderer epost og GPS (Global Positioning System). Nå har noen entusiaster konsentrert seg om underholdningsmulighetene som ligger i teknologien, og laget en emulator (programvare) som lar deg spille spill.

Prinsippet bak de to programmene (eller emulatorene) Mamed og Messd er det samme som på PC: Programmene lurer en moderne PC til å tro at den er en gammeldags spillmaskin. Det samme skjer med kameraer, og resultatet er at klassiske dataspill som Donkey Kong eller PacMan kan gjøres tilgjengelig på LCD-skjermen bak på kameraet.

Begge emulatorene krever at kameraet har Digita-operativsystem installert, noe som er standard på de fleste nye modellene fra Kodak, Minolta og HP. Selve programvaren må lastes ned fra nettet og overføres til kameraet, og du trenger også ROM-filer, som er selve spillene.

Utviklerne bak emulatorene har også skapt de populære Mame og Mess-emulatorene til PC, og det i seg selv er en kvalitetsgaranti. Du kan få mer informasjon om deres spillemulator for kameraer på denne siden, der du også kan laste ned programvaren. Les ellers vår 5987">artikkel om emulatorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer