Spill Playstation - på XBox!

Først kom Playstation-emulatoren i PC-versjon, nå foreligger den også for XBox. Men for å bruke den må du først finne frem skrujernet.

Spill Playstation - på XBox!
Publisert
Sist oppdatert

XBox-spillkonsollen har rukket å bli en pen suksess for Microsoft, i hvert fall med tanke på antall solgte enheter. Men i praksis selges hvert eneste eksemplar med tap, noe som gjør det nødvendig å selge spillene til relativt stive priser. Og foreløpig er XBox kun en spillemaskin, selv om den i praksis har kapasitet til å utføre langt flere oppgaver.

Må modifiseres

I en artikkel publisert på DinSide i desember i fjor, skrev vi om små brikker som kans skrus fast eller loddes til hovedkortet i XBox-konsollen. Slike såkalte "mod-chips" åpner blant annet for å spille piratkopierte filmer, spill, MP3, og kjøre dataprogrammer på XBoxen. Du kan lese mer om dette her.


Nå har altså en utvikler som skjuler seg bak pseudonymet Xport laget et program for modifiserte XBox-konsoller, som emulerer en annen kjent spillkonsoll, den klassiske Playstation-maskinen. Dette er verdens mest solgte spillkonsoll, og det finnes tusenvis av spill til den.

Programmet, som bærer navnet PCSXBox, spiller ikke originale Playstation-CDer, men kopier som enten er brent på DVD-plate eller som ligger på harddisken i XBoxen. Det betyr at løsningen ikke er for "hvermannsen" - i hvert fall ikke i første omgang.

Nettstedet CDfreaks har mer informasjon om PCSXBox.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer