Spille musikk fra Mac på PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Hei.

Jeg har fått en ekstern harddisk (Western Digital Premium Edition 2), med musikk som er spilt inn på mac.

Men jeg får ikke pcen til å lese disse, har du noen råd?

Hilsen Per Håkon

Datadoktoren svarer

Hei

Det kan være to grunner til problemet: Enten at disken er formatert i Mac-format, da kan du ikke lese disken i det hele tatt uten tilleggsprogramvare.

Hvis disken er formatert i FAT32 (som eksterne disker vanligvis er for å passe alle operativsystemer) og du ikke kan lese filene, så kan det være flere grunner. Hvis filene ikke har noen endelse (f.eks. WAV eller MP3), så kan MacOS likevel lese filer som har filtypeinformasjon kodet på gamlemåten fra før OS X (type/creator). For å kunne spille dem på en PC må du da skrive inn den riktige filendelsen slik at den kan åpnes i avspillingsprogrammet på PCen.

En tredje mulighet er at filene er i et format som ikke støttes av avspillingsprogrammet ditt.

Uten at vi vet hva slags filformat eller filer det er snakk om, og hvilket program som har lagret dem, så kan ikke Datadoktoren finne den riktige løsningen...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer