Spillene som redder ferien

Ingen grunn til å deppe selv om sommeren skulle regne bort. Vi har listet opp 10 spill som kan underholde deg i månedsvis, og dessuten ikke vil koste deg ei krone.

Publisert
Sist oppdatert

Vårt mentale bilde av sommeren stemmer sjelden. Vi husker for eksempel nesten bare de fine soldagene da vi verken var brente eller oppspiste av mygg, men faktum er at det også finnes dager i ferien da været på ingen måte er sommerlig.

Noe som gir oss en god unnskyldning til å holde oss innendørs, og i anledning av at du faktisk har fri kan det kanskje også være greit å sjekke ut et nytt spill eller tre.

Og det beste er at det ikke trenger koste deg et rødt øre. Det finnes nemlig en rekke gode spill der ute som ingen krever penger av deg for, og da mener vi heller ikke de enkle flash-spillene du får i nettleseren. Vi snakker om strategi-, skyte- og rollespill mot andre mennesker - gjerne over Internett.

Her har vi samlet noen spill i den kategorien:

Alien Arena 2008
Dette er en av mange gratis FPS (First Person Shooter) hvor du spiller mot andre, og her vil de som har vært borti Quake eller Unreal Tournament kjenne igjen spillestilen. Banene er inspirert av eldre sci-fi, tempoet er høyt og fingeren sitter løst på avtrekkeren.

Alien Arena har vært i utvikling siden 2003, og har en aktiv brukermasse med klaner og perodiske turneringer.

For Linux, Mac OS X og Windows.

Spillene som redder ferien


F.E.A.R. Combat
Mange har nok hørt om FPS-spillet F.E.A.R., men hva som er mindre kjent er at flerspillerdelen er lagt ut for gratis nedlasting og bruk. Det kreves dog at du registrerer deg for å få en gyldig nøkkel.

Kun Windows.

Freeciv
I likhet med Sid Meier's Civilization (I, II, III, IV) er Freeciv et turbasert strategispill der du starter i steinalderen og må bygge opp din sivilisasjon under hard konkurranse fra andre. Spill alene mot datamaskinen eller mot andre mennesker.

Spillene som redder ferien


For Linux, Mac OS X og Windows.

FreeOrion
Mens Freeciv holder deg på landjorda er det galakser som står på spill i FreeOrion. Løst basert på det klassiske Master of Orion, er dette noe som bør sjekkes ut av deg med større visjoner enn å herske over kun én planet.

For Linux, Mac OS X og Windows.

Spillene som redder ferienFrets on Fire
Hvis du har hørt om Guitar Hero, men ikke helt skjønner greia med å stå i stua med en liten plastgitar, vil Frets on Fire la deg teste dette ut.

Du må riktignok bruke tastaturet i stedet for en gitar, men det er uansett ingen som trenger se deg...

For Linux, Mac OS X og Windows.

Nexuiz
Nok en kjapp FPS i beste Quake/UT-ånd med nok av våpen. Muligheter for online spill mot andre (team deathmatch, capture the flag, domination) eller enspillermodus.

For Linux, Mac OS X og Windows.

Spillene som redder ferien


PlaneShift
Dette er et online fantasy-rollespill med tolv spillbare raser - noen av dem kan sees på bildet til høyre.

PlaneShift har riktignok på langt nær like mange brukere som World of Warcraft eller Age of Conan, men så er det også helt gratis å laste ned og spille - for så lenge du bare orker.

For Linux, Mac OS X og Windows.

Scorched 3D
Løst bygd på det klassiske artillerispillet Scorched Earth ("The Mother Of All Games"), tar Scorched 3D mange skritt videre med (naturligvis) 3D-grafikk, onlinespilling med opp til 24 motstandere og oppgraderinger. Let the shelling begin!

Spillene som redder ferien


For Linux, Mac OS X og Windows.

Trackmania Nations Forever
Vi har tidligere skrevet litt om dette geniale bilspillet. Dette er det vanskelig å ikke digge.

Kun Windows.

Spillene som redder ferien


Kronespill
OK, så tar vi med et lite flash-spill her også, til glede for alle dere rundt 30 (eller eldre) - det klassiske kronespillet.
Latterlig enkelt og latterlig vanedannende.

For alle som har en nettleser med flash-støtte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer