Spillene vi gleder oss til i høst

Tommeltottene skal få kjørt seg frem mot jul.

Fallout 3 er bare én av mange nyheter denne høsten.
Fallout 3 er bare én av mange nyheter denne høsten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er definitivt høysesong for de som liker å spille.

Ikke bare fordi det ofte er dårlig vær (= den perfekte unnskyldning) og tidlig mørkt; det er også tiden på året da mange produsenter velger å slippe de store titlene - i god tid før julehandelen trår til for fullt.

Spillhøsten i år ser slett ikke verst ut. Her er spillene vi gleder oss ekstra til:

Little Big Planet

Plattform: Playstation 3 | Slippdato: 29. oktober

Sonys store trekkplaster denne høsten - dette spillet kommer kun til PS3 og ser ut til å by på en aldri så liten revolusjon innen plattformsjangeren. Her kan alle bidra med nye brett som kan deles med andre, og fysikkmotoren ser helt fantastisk ut.

Det som imidlertid er mest oppsiktsvekkende, er hvordan Media Molecule har valgt å fokusere på samarbeid. Opptil 4 spillere kan spille på samme maskin og MÅ samarbeide for å klare brettene.

Her ser du eksempel på hvordan spillet fungerer:

Se ITavisens forhåndstitt: http://www.itavisen.no/sak/397508/
Offisielt nettsted: http://www.littlebigplanet.com/no_NO/

Spore

Plattform: PC | Slippdato: 4. september

Vi er svært spente på Will Wrights siste påfunn; mannen bak SimCity og The Sims. Ambisiøst er bare forbokstaven - spillet er en livssimulator som nesten ikke har noen forhåndsgenererte elementer og har tatt lang tid å utvikle. Faktisk så lang tid at vi hadde det som en av våre favoritter da vi gledet oss til spillene i 2007.

Poenget er å utvikle en rase som skal herske i verdensrommet, og det hele begynner med at du lager en organisme, som deretter utvikler seg i ekte Darwin-ånd. Organismen kan du lage allerede nå, ved å kjøpe den såkalte Spore Creature Creator.

Her ser du traileren fra spillet:

ITavisens forhåndstitt: http://www.itavisen.no/sak/303537/
Offisielt nettsted: http://www.spore.com/ftl/NO

Fable 2

Plattform: Xbox 360 | Slippdato: 24. oktober

Fable gjorde mye rett, men enkelte kritikere savnet mer dybde i spillet. Nå er Peter Molyneux og resten av Lionhead klare med oppfølgeren, som finner sted 500 år etter det første spillet. Det betyr med andre ord at våpnene har blitt mer hi-tech, og dessuten får du nå muligheten til å trene opp en hund som hjelper deg i kamp.

Heller ikke her står det på ambisjoner - du kan blant annet kjøpe hus og eiendommer, gifte deg og få barn. Fremdeles er det fokus på god vs. ond, og valgene du tar får direkte virkning på handlingen videre. Den kanskje beste nyheten er imidlertid at Fable 2 får støtte for flerspillermodus, og det i form av samarbeid.

Se traileren her - Fable 2 har noe helt magisk over seg, spør du oss:

ITavisens forhåndstitt: http://www.itavisen.no/sak/528475/H%C3%B8stens_nydeligste_eventyr%3F/.
Intervju med Peter Molyneux: http://www.itavisen.no/sak/529043/_-_Visjon_er_viktigst/
Offisielt nettsted: http://www.lionhead.com/fable2/Default.aspx

Prince of Persia

Plattform: PC, Xbox 360, PlayStation 3 | Slippdato: 4. kvartal

Helt siden prinsen viste seg for første gang i 1989, har så og si samtlige Prince of Persia-spill vært gledelige opplevelser. Ubisoft slapp senere Prince of Persia-spill tre år på rad (i 2003, 2004 og 2005), der sistnevnte ikke høstet like gode kritikker som de to forrige. Da var det på tide å tenke nytt.

Nå er serien "rebootet" - mens de tre siste spillene alle hadde undertitler, har det nye spillet kun fått navnet Prince of Persia. Og - det ser unektelig lekkert ut:

Spillene vi gleder oss til i høst


Kombinasjonen med tegnefilmgrafikk og "ordentlig" grafikk virker spennende (cel-shading kombinert med Assassin's creed-motoren), og spillskaperne lover blant annet et nyutviklet kampsystem og større frihet til å løse oppgaver i rekkefølgen du selv vil.

Offisielt nettsted: http://prince-of-persia.ubi.com/

Fallout 3

Plattform: PC, Xbox 360, PlayStation 3 | Slippdato: 31. oktober

From the creators of Oblivion burde vel egentlig holde - Bethesda har høstet svært god kritikk for Oblivion og de tidligere spillene i Fallout-serien (fra Black Isle) har vært svært godt likt, så det er ingen grunn til å tro at ikke dette også blir en suksess.

Spillverden skal etter sigende være enorm - nesten like stor som Oblivion - og finner sted i en postapokalyptisk verden der du blant annet kan se kjente landemerker i ruiner. I likhet med Fable-serien, står også god-vs-ond-konseptet sterkt her, og gjør du deg upopulær i en by, blir det ikke lenger like lett å ferdes rundt.

Spillskaperne setter også fokus på den kunstige intelligensen, og en ny kampmodus lar deg blant annet pause tiden slik at du kan sikte på enkelte kroppsdeler. Spillet går imidlertid vekk fra turbasert action; noe fans av de tidligere spillene kanskje vil mislike.

Fallout 3 er bare én av mange nyheter denne høsten.
Fallout 3 er bare én av mange nyheter denne høsten. Vis mer

Her ser du et stemningsfullt bilde fra spillet:

Offisielt nettsted: http://fallout.bethsoft.com/

>> Les mer: Spillene vi gleder oss til (side 2)

>> Les mer: Spillene vi gleder oss til (side 3)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer