Spilleren leser ikke brente CDer!

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei, Jeg har kjøpt en CD-brenner som er merket 52x. Den hastigheten klarer den ikke, men det er en annen sak. Jeg har kjøpt en boks med rimelige CDR-plater (25 stk for 99 kroner), og har ikke opplevd feil på dem ennå. MEN - de virker ikke i bilstereoen min. Jeg vet at platene ikke har feil, for det går fint å spille platene på stereoen i stua. Jeg har også spilt brente CD-plater i bilen før, så jeg vet at den leser formatet.

Hva er grunnen til at den ikke vil lese de nye platene?

HilsenTom-André Midtholmen

Datadoktoren svarer

Hei Tom-André,

52x er en formidabel hastighet - og ikke alle plater tåler å bli brent i denne hastigheten. Maks hastighet er som regel preget på etiketten på platen, og brenneren din oppdager som regel dette automatisk. Og så er det slik at 52x kun oppnås mot slutten av platen, så den gjennomsnittlige brennehastigheten er som regel langt lavere. I praksis er det lite tid å spare på brenne på for eksempel 36x istedenfor 52x.

Faren for feil blir dessverre større med høyere hastighet, og det er nok her kimen til problemet ditt ligger. Spilleren i bilen din er i tillegg mer følsom for feil enn anlegget i stua. Løsningen er som regel å senke brennehastigheten, gjerne betydelig, men hvor mye avhenger av kvaliteten på platene dine. Jeg har selv hatt billige plater som måtte brennes på 4x for at enkelte CD-spillere ville lese dem...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer