Spilling i høy oppløsning

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg vurderer en stor 24" skjerm med høy oppløsning (1920 x 1200), for å få en best mulig spillopplevelse. Men det er vel slik at høyere oppløsning setter større krav til grafikkort også, ikke sant? Hvis skjermkortet er kraftig nok, så ville vel høy oppløsning være midt i blinken for å få en best mulig spillopplevelse?

Jeg vurderer etterhvert å bytte meg opp til et 7900GT/GTX grafikkort.

Asbjørn.

Datadoktoren svarer

Hei Asbjørn,

Du har rett i at det er kravene til ytelse for skjermkortet som blir svært høye med en slik skjerm.

Om spillopplevelsen blir særlig større med en stor skjerm kan absolutt diskuteres. Som regel er fokus hos spilleren på en svært begrenset del av skjermen, og detaljnivået ellers i dagens spill er ikke i samme klasse som det en slik skjerm kan håndtere - foreløpig i hvert fall.

Så argumenter for å velge en slik skjerm til spill går ikke hjem hos meg, i hvert fall. Du kommer (svært) langt med en 19" bredskjerm på 1440x900 eller 20" på 1680x1050 til en langt lavere pris.

Argumentene jeg kjøper for anskaffelse av en slik skjerm er bilderedigering, lyd og video, store regnark, konstruksjoner pluss mange viktige :)) programmer åpne samtidig. Men å kjøpe to mindre skjermer er kanskje pr i dag den beste løsningen til slikt bruk - i hvert fall når det kommer til det økonomiske!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer