Spillmaskiner for det neste århundre

E3 blir ofte brukt til å annonsere planer om hva som kommer til å skje i spillindustrien i årene fremover. På fjorårets messe annonserte Sony planer om å komme med en oppgradert versjon av Playstation, og i år svarer både Sega og Nintendo på utfordringen.

Publisert

Da dørene åpnet på årets messe, stormet folk inn for å se om Sony hadde kommet videre med planene om Playstation 2. På et lite område, omringet av innleide livvakter – stod en liten pyramide som viste hva vi kan forvente av denne spillgiganten.

Bare en demo

Vi slapp også til i denne pyramiden, og trasket rundt sammen med andre tilhengere i en slags religiøs pilegrimsferd. Her fikk vi se fire ulike demonstrasjoner av hva slags grafikk man kan forvente seg fra Sonys storsatsing.

På bilspilldemoen var det knivskarpe farger og lekne speilrefleksjoner på bilene som kjørte rundt i et slags futuristisk Tokyo. DinSide fikk også se et virtuelt badekar, hvor små ender og andre leketøy fløt rundt omkring, og realismen i både vannbevegelsene og skyggene er svært imponerende.

Tre små kinesere

Det er imidlertid viktig å ta alle imponerende demonstrasjoner med en klype salt. Playstation 2 er enda ikke ferdig, og vil nok ikke bli det før ved juletider neste år. Så vår pilegrimsferd fortsatte til Sega-paviljongen – for å ta en nærmere titt på Dreamcast.

Et mellomstadium

Med over 40 nye spill, som Dead or Alive 2, Sega Rally 2, Ecco, Shen Mue og Baldurs Gate – så er Sega godt rustet for å ta over markedsandeler fra både Sony og Nintendo med sin nye maskin Dreamcast. På pressekonferansen fikk vi høre at den offisielle lanseringsdatoen er 9 September, og at Sega vil satse tungt på å bruke Dreamcast til både multiplayer og online spilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.