Spioner i Opera?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har problemer med å fjerne "spyware" som lastet seg ned fra nettet, og installerte seg uten godkjenning på PC'en. Har lastet ned deres eminente artikkel om fjerning av spionprogrammer.Har imidlertid et spørsmål: Jeg begynte å kjøre Opera i steden for IE, når den sistnevnte bare laget problemer. Klare den spywaren som er installert og basert på IE, å samle opp forskjellige data når man surfer med en annen nettleser? Mvh. Finn Nielsen

Datadoktoren svarer

Hei,

Opera og Firefox bruker ikke det samme systemet for installering av programtillegg som Internet Explorer, og er derfor ansett som en hel del tryggere å bruke.

Det vil derimot ikke si at spionrogrammer som er installert av Internet Explorer slutter å virke. Tvert i mot, siden en av de største svakhetene til Internet Explorer i så henseende er nettopp den tette integrasjonen med resten av systemet.

Så du bør allikevel gjøre ditt beste for å fjerne det du måtte av av spionvare for å være på den trygge siden.

Når det kommer til "web bugs," informasjonskapsler og skjulte bilder, affekterer de alle nettleserne, men med en liten vri. Opera og Firefox kan sperre for bilder fra enkelte domener, og har også muligheten (i likhet med Internet Explorer) til å be om godkjenning før de lagrer informasjonskapsler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer