SplitCam - smart verktøy for webcambrukere

Er du misfornøyd med webkameraet? Har du et DV-kamera? Vil du chatte med cam på flere steder samtidig? SplitCam fikser opp.

Publisert
Sist oppdatert

Det er artig med webkamera, spesielt hvis man har familie og venner langt borte. Men det kan være litt vrient å få til i blant.

Det finnes mengder av webkameraer, de er som regel svært rimelige. Kvaliteten kan naturlig nok være så som så, og mange kunne tenkt seg en annen løsning.

Mange har et DV-kamera, som brukes ved mer eller mindre festlige anledninger. Det har langt bedre og mer lyssterk optikk enn webkameraer, men et DV-kamera fungerer jo ikke som webkamera. Det kan se ut til at det skulle fungere, men det gjør det ikke.

Selv om man kobler kameraet til en FireWire-kontakt i PCen, og velger dette som kilde i MSN Messenger eller Yahoo! Messenger, så blir det ikke bilde. Man får bare en feilmelding og i beste fall en svart bilderute.

Lurt gratisprogram

DV-kameraet kan faktisk fungere som webkamera, det eneste som skal til er å laste ned et lite program, som heter SplitCam, og som altså er helt gratis.

Dette programmet er først og fremst laget for å splitte videosignalet slik at du kan ha flere chatte-programmer oppe samtidig, og bruke det samme kameraet i alle - samtidig!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer