Snapchats KI:

Sporer deg - og lyver om det

Siden den ble lansert har Snapchats kontroversielle kunstige intelligens blitt kjent som en ivrig lystløgner.

LYSTLØGNER: Snapchats kunstige intelligens har en tendens om å lyve om ting, blant annet om hvor mye den faktisk vet om deg. Foto: Kirsti Østvang/Skjermdump Snapchat.
LYSTLØGNER: Snapchats kunstige intelligens har en tendens om å lyve om ting, blant annet om hvor mye den faktisk vet om deg. Foto: Kirsti Østvang/Skjermdump Snapchat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snapchat har høstet store mengder kritikk den siste måneden, etter lanseringen av «My AI», firmaets nye satsing på kunstig intelligens (KI).

Chatboten, som Snapchat beskriver som en blanding av en virtuell bestevenn og assistent, har skapt internasjonale overskrifter for sin til tider oppsiktsvekkende oppførsel.

Blant annet har den hyllet Vidkun Quisling som en nasjonalhelt, erklært levende kjendiser døde, og tipset en fiktiv 13-årig i hvordan hun kan ha sex med en mann som er 18 år.

My AI har nemlig en tendens til å lyve lettere enn en treåring tatt i kakefatet, noe den noen ganger innrømmer selv. Da DinSides journalist spurte chatboten om vår lokasjon, svarte den at den ikke visste det.

- Beklager, men jeg har ikke tilgang til din nåværende plassering, skriver den.

Det viste seg å være nok en løgn.

- Bare 150 meter unna

Da den ble gitt et oppfølgingsspørsmål om lokasjonen til nærmeste Spar-butikk, røper My AI at den vet mer enn den forteller.

- Det er en Spar-butikk i nærheten av deg på Bøkerveien 4, skriver den, og legger til en lenke til butikken som ligger rundt 150 meter fra DinSides kontorer på Hasle i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.