Spørsmål og svar til DMA-opsjonen

Etter at vi skrev artikkelen Slik får du mye raskere harddisk, har vi fått en rekke epost-henvendelser. I tillegg til rene takkebrev fra lesere som ikke kan kjenne igjen maskinen sin, har vi også fått en rekke spørsmål. Disse var så relevante at vi har samlet en del spørsmål og svar i denne artikkelen.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Vi er svært glade for at dere sender oss epost med kommentarer og spørsmål. Det gjør at vi kan utvikle en enda bedre tjeneste. Her er noen av spørsmålene som kom inn om DMA, som vi også tror kan være interessant lesning for flere:

Gammel Windows

Spørsmål: Har lest ditt harddisk tips, men det viser seg at jeg har en for gammel Windows 95-versjon. Hvordan kan jeg få denne oppdatert slik at jeg kan få muligheten til å utnytte DMA?

Svar: Dessverre, det kan du ikke. Windows 95 OSR2 selges bare sammen med nye PCer. Microsoft har forbudt salg direkte til sluttbruker. Windows 98 er derfor eneste løsning for deg.

Harddiskstørrelse

Spørsmål: Hva menes med "opp til minst" (Red. anm: hele setningen i artikkelen er: "Alle hovedkort som faktisk har DMA-støtte, støtter harddisker opp til minst 8 GB."), og jeg som har en 2GB harddisk, bør jeg bruke DMA? Jeg slet med hovedkortet mitt for å få det til å fungere, og måtte sette den opp på en splitter ny maskin for å få den til å fungere i min gamle maskin. Maskinen den kjører på nå er 1-1,5 år gammel, men den er ny nok til å ha USB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer