Spørsmål om ADSL og telefoni

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål:

Hei,

Vi har ISDN og er avhengige av 2 telefonlinjer inn til huset. Hva om jeg skifter til ADSL, vil jeg miste denne muligheten? Informasjonen jeg finner på nettet er ganske mangelfull på dette området.

Hva oppnår jeg i reelle fordeler med ADSL bortsett fra høyere hasighet på Internett og ved nedlasting av filer ved å gå over til ADSL? Vi er ingen chatere eller driver aktiv nedlaster av mp3-filer og video, kun ordinær informasjonsutveksling over nettet som vi benytter daglig i våre jobber og fritidsinteresser. Men vi er ofte opp i kr 900,- i kvartalet i internettbruk. 

Mvh Per S.

Datadoktoren svarer

Hei, Du beholder ISDN-linjen selv om du går til anskaffelse av ADSL. Det betyr at du fortsatt vil ha de to kanalene tilgjengelig for samtaler, selv når du surfer på nettet. ADSL er pr i dag først og fremst aktuelt for brukere som overfører mye data. Hvis du har regnet ut at du bruker ca 300 kroner pr måned på å være tilkoblet Internett over ISDN, vil det ikke lønne seg økonomisk for deg å oppgradere til ADSL. Hvis du er misfornøyd med hastigheten, kan det derimot være fornuftig å vurdere likevel...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer