Spotify familie – slik gjør du det

Inntil fem ekstra familiemedlemmer for en femtilapp ekstra.

SPAR PENGER: Om du betaler for flere Spotify-abonnement, kan det være hundrelapper å spare hver måned på å velge familieabonnementet i stedet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SPAR PENGER: Om du betaler for flere Spotify-abonnement, kan det være hundrelapper å spare hver måned på å velge familieabonnementet i stedet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig senket Spotify prisene på sitt familieabonnement slik at de nå, sammen med Apple, er billigst for familier.

For – mens én person fortsatt må betale 99 kroner i måneden, kan man legge til inntil fem andre familiemedlemmer på den samme kontoen mot å betale en femtilapp ekstra; altså 149 kroner. Før prisreduksjonen måtte man betale en ekstra femtilapp for hvert familiemedlem utover førstemann.

LES OGSÅ: Pebble med liten Spotify-dings

Mange husstander betaler for flere abonnement, og har kanskje ikke byttet til familieplanen med de gamle prisene en gang. Dermed blir besparelsen umiddelbar om man bytter over til et familieabonnement.

FØRSTE STEG: Besøk Spotifys familieside og trykk «Get started». Foto: SPOTIFY
FØRSTE STEG: Besøk Spotifys familieside og trykk «Get started». Foto: SPOTIFY Vis mer


Med et familieabonnement har hver person sin egen Spotify-konto; akkurat på samme måte som om man betalte for et premium-abonnement hver for seg. Dermed slipper man å blande sammen spillelister, lyttehistorikk og unngår også at musikken pauses hos én dersom en annen starter å spille.

Slik gjør du det

Betaler du Spotify-abonnement for flere enn deg selv, vil det altså være penger å spare på å gå over til et familieabonnement.

Her er fremgangsmåten:

Spotify familie – slik gjør du det
Spotify familie – slik gjør du det

  1. Pek nettleseren din til spotify.com/family og trykk på «Get started»-knappen. Dersom du ikke allerede er logget inn, blir du bedt om å gjøre det.
  2. På den neste siden presenteres du for tilbudet, og når du trykker på knappen, er familieabonnementet opprettet:

  3. Som på bildet har du nå fem ledige plasser, eller «empty slot» som det står. For å invitere andre familiemedlemmer, klikker du på én av dem:

  4. Invitasjonen er i form av ei lenke, som du kan sende direkte på e-post ved å angi e-posteadressen i det nederste feltet. Alternativt kan du trykke på «invite with link». Da får du opp ei lenke du kan kopiere og sende til mottakeren på andre måter.

    Dersom mottakeren bruker samme enhet som deg, for eksempel en delt PC, er det viktig at du sørger for å logge deg selv ut fra Spotify før denne lenka brukes. Om mottakeren ikke er logget på når hun trykker på lenka, blir hun bedt om å logge på.

  5. Dernest er det bare for mottakeren å skrolle litt ned på siden og trykke på «Redeem»-knappen, og vips, så er vedkommende lagt til i famileabonnementet.
  6. Den som administrerer abonnementet, kan se på abonnementssiden når de inviterte takker ja.

Noen aktuelle spørsmål og svar til slutt

Dersom du lurer på noe ved familieabonnementet, kommer vi deg herved i forkjøpet.

Hvem kan være med i familieabonnementet?
Ifølge bruksvilkårene er øvrige familiemedlemmer nødt til å ha samme bostedsadresse som den som betaler. Ikke at det gjøres noen sjekk på det, så det er nok også mulig å spandere på resten av vennegjengen, men det er i så fall i strid med avtalevilkårene. De sier for øvrig at alle Spotify-brukere må være eldre enn 13 år også.

Hva om man allerede betaler for øvrige familiemedlemmer?
Dersom du inviterer et familiemedlem som allerede er betalende abonnent, trenger du ikke å gjøre noe for å stoppe den eksisterende avtalen. Så fort invitasjonen er akseptert, vil Spotify slutte å belaste kredittkortet knyttet til øvrige familiemedlemmers konto.

Unntaket her er dersom abonnementet betales gjennom en tredjepart, for eksempel via iTunes eller via mobiloperatøren. I så fall er du nødt til å avslutte abonnementet der. Abonnement betalt via tredjepart kan heller ikke oppgraderes til familieabonnementet .

Kan man angre?
Ja – om du vil kan du både stoppe abonnementet (altså bruke gratisversjonen) eller gå tilbake til vanlig premium-konto. I begge tilfeller vil øvrige familemedlemmer havne på gratisversjonen.

Kan man fjerne familiebrukere fra listen?
Ja, som eier av familieabonnementet står du fritt til å bytte ut de øvrige medlemmene, for eksempel i forbindelse med samlivsbrudd eller lignende. Da klikker du deg bare inn på vedkommende på familieabonnement-siden og velger «Replace this person».

Kan man bruke Spotify-gavekort for å betale familieabonnement?
Nei, dette er kun tilgjengelig via kredittkort.

Blir man fakturert med en gang?
Hvis du ikke har premium-bruker fra før: ja. Dersom du har premium-abonnement allerede, regnes de gjenværende dagene om til et familieabonnement og neste fakturering fremskyndes da med 1/3 av den opprinnelige tiden til neste fakturering (9 dager til neste fakturering opprinnelig => 6 dager).

Er det noen ulemper med familieabonnementet?
Ikke annet enn at det da blir én person som må betale gildet. Ellers fungerer det akkurat likt som om alle hadde betalt hver for seg.

Merk for øvrig at også Apple Music har tilsvarende tilbud, der inntil seks familiemedlemmer kan få hver sin konto for 149 kroner totalt. Dette fordrer dog at du bruker Apples familiedelingsfunksjon, som også omhandler mer enn bare musikken.

LES OGSÅ:
Ni kjekke tjenester for deg som vil lage bedre Spotify-spillelister
Slik får du CD-ene dine inn i Spotify
Appen som beatmikser Spotify-sangene automatisk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer