Spotify fjerner og legger til

Listen over spor som er fjernet er lang, men 120 000 nye sanger ble lagt til i forrige uke.

En liten endring i innstillingene lar deg se sporene som er fjernet fra spillelistene dine. De er merket med rødt.
En liten endring i innstillingene lar deg se sporene som er fjernet fra spillelistene dine. De er merket med rødt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spotify, streaming-tjenesten som har tatt nettet med storm det siste året, har nå mer enn en million aktive brukere. Disse kan boltre seg i uhorvelige mengder med musikk, men ikke alt er fryd og gammen.

Stadig hender det nemlig at musikk blir fjernet fra arkivet. Uten forvarsel forsvinner musikken ganske enkelt fra spillelistene dine, og du får ingen varsel om og når det skjer.

Opphavsrettigheter, avtaler og krangler

Årsaken til fjerningen er i hovedsak uenigheter knyttet til rettigheter. Selv om Spotify har avtaler med alle de store plateselskapene, begrenser lokale avtaler mellom artister og plateselskaper hva som kan streames fra land til land.

Avtalene tar rett og slett ikke høyde for distribusjon via Internett, der landegrenser som kjent ikke eksisterer, og i følge Spotify vil det ta tid å løse disse flokene. Du kan lese mer om endringene her.

Slik finner du det ut

Så hvordan skal du vite hva som er blitt borte? Her må gjøre en endring i Spotify-innstillingene. Hvis du er Spotify-bruker og har laget spillelister, kan du enkelt se hva som er blitt borte ved å fjerne haken for "Hide unplayable tracks" under Edit - Preferences på menyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer