Lossless-lyd på Spotify

Spotify planlegger hifi-versjon

Flere brukere har fått invitasjon allerede.

OMSIDER HIFI: Det siste døgnet har en rekke Spotify-brukere fått invitasjon til å prøve lossless-utgaven av Spotify. Foto: Spotify
OMSIDER HIFI: Det siste døgnet har en rekke Spotify-brukere fått invitasjon til å prøve lossless-utgaven av Spotify. Foto: Spotify Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har i mange år vært spekulert i om Spotify ville følge etter opprinnelig norske Tidal (tidligere Wimp) med lyd i CD-kvalitet.

Nå ser det ut som om ryktene har fått kjøtt på beinet.

Det seriøse amerikanske teknologinettstedet The Verge skriver at de sitter på en rekke kilder som bekrefter at Spotify kommer med et slikt tilbud.

Koster opptil 84 kroner mer

I tillegg har flere Spotify-brukere postet meldinger både på Twitter og Reddit der de forteller at de har fått invitasjoner fra Spotify om å bli pilotkunder.

Hifi-lyden koster ifølge meldingene vekselvis 5 og 10 dollar (42 og 84 norske kroner) på toppen av standardtilknytningen, som i Norge koster 99 kroner.

Spotify prøver med andre ord ut to ulike priser på pilotkundene, trolig for å få vite hvor mye folk er villige til å betale for påstått bedre lyd.

Ifølge nederlandske Muziekstreamen.com er den europeiske prisen henholdsvis fem og ti euro (mellom 44 og 88 kroner).

Tidals Hifi-abonnement koster til sammenligning 199 kroner i måneden - det dobbelte av standardabonnementet med samme lydkvalitet som Spotify har i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer