Apple svarer Spotify

- Spotify ville ikke vært så store uten App Store

Slår tilbake mot musikktjenestens anklager i en pressemelding.

KRANGLER: Det brygger opp til krig mellom Spotify og Apple. Foto: Jenny Kane/AP Photo/NTB Scanpix
KRANGLER: Det brygger opp til krig mellom Spotify og Apple. Foto: Jenny Kane/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken ble det kjent at Spotify hadde klaget Apple inn for EUs konkurransekommisær, da de mener Apple begrenser valgmulighetene i App Store og gir sin egen musikktjeneste fordeler.

Spotify-sjef Daniel Ek mente det var urettferdig at Apple tok 30 prosent av fortjenesten på såkalte in-app-kjøp, deriblant abonnementskjøp.

- Hvis vi må betale denne skatten, blir vi nødt til å øke prisene på vårt Premium-medlemsskap til godt over prisen til Apple Music. Og for å holde vår pris konkurransedyktig, kan vi ikke tillate oss å gjøre det, skrev han i et blogginnlegg.

Sjelden pressemelding fra Apple

Nå slår Apple tilbake i en pressemelding hvor de hevder Spotifys påstander er misvisende, skriver The Verge.

- Det eneste bidraget Apple krever er at digitale varer og tjenester som kjøpes i en app bruker vår sikre kjøp i app-betalingsløsning, skriver selskapet.

- Som Spotify påpeker, er fortjenesteandelen 30 prosent det første året på et årlig abonnement - men de utelot det at andelen synker til 15 prosent i årene etter, fortsetter de.

I sitt blogginnlegg pekte Spotify å urettferdigheten med at de måtte dele fortjeneste med Apple, mens aktører som Uber og Deliveroo slapp unna. I pressemeldingen fra Apple kan vi lese at de ikke krever fortjeneste fra apper som selger fysiske varer, som de overnnevnte appene. Hvorfor det er sånn, sier Apple imidlertid ingenting om.

Ifølge The Verge nevner Apple videre at de fleste Spotify-brukerne er på gratisversjonen av appen, og at mange betalende brukere har abonnementer via mobiloperatører, hvilket Apple ikke tjener noe penger på.

- En liten andel av abonnentene deres havner inn under Apples fortjenestedelingsmodell. Spotify ber om at dette tallet er null.

Apple kaller påstandene om at de har stengt Spotify fra Apple Watch «overraskende». De sier de vurderte og godkjente appen på samme måte som de ville med en hvilken som helst annen app i september 2018. De påpeker også at Spotifys app for øyeblikket ligger på førsteplass på musikkategorien for Apple Watch-apper.

- Spotify ville ikke vært så store som i dag uten App Store-økosystemet, men nå bruker de størrelsen sin for å unngå å bidra til det økosystemet for neste generasjon app-skapere. Det mener vi er galt, skriver Apple.

Apple kommer også med en påstand om at Spotify saksøker musikkskapere for å unngå å betale høyere royalties, men The Verge har tidligere skrevet at dette skal være misvisende.

Mandag 25. mars skal Apple angivelig lansere en ny strømmetjeneste for TV og film. Spotify har avvist at disse to sakene er knyttet opp mot hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer