Sprint i ekstrem slow motion

SprintCam V3 HD er langsomt. Imponerende langsomt!

i-Movix SprintCam V3 HD i aksjon under en fotballkamp.
i-Movix SprintCam V3 HD i aksjon under en fotballkamp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når en beveger seg over i den profesjonelle kamerabransjen finnes det nesten ikke grenser for hva som er mulig, ikke minst fordi kundegruppen består av svært kjøpesterke TV-kanaler og produsenter som kan punge ut noen millioner for hva det måtte være.

Som for eksempel Sprintcam V3 HD, et av de råeste HD-kameraene vi har sett.

Det skyldes ikke først og fremst optikken eller bildekvaliteten, men at den belgiske produsenten i-Movix har klart å utvikle teknologi som viser oss film i veldig sakte hastighet, samtidig som signalkvaliteten er HD.

Les også: Tar knallbra bilder

Tusen i HD

Kameraet det her er snakk om produserer mellom 500 og 1000 bilder i sekundet, med en oppløsning på 1920x1080 piksler. Det er med andre ord en utrolig mengde data som knuses per sekund for å gi deg film slik du ser på demonstrasjonsvideoen under.

Siste del av videoen inneholder et klipp av en rød geleklump som slippes på bakken, og er angivelig filmet med 2500 bilder per sekund. Ettersom spesifikasjonene setter en maksimumsgrense på 1000 bilder i sekundet på HD, antar vi at geleen ikke er i HD. Det ser uansett vanvittig ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer