Spy Cobra – PC-overvåkning fra Teknikmagasinet

I løpet av sekunder kan andre skjult overvåke hva du skriver og ser på skjermen din. Og i verste fall tømme nettbanken.

ET LITE STIKK: Og så er maskinen din under overvåkning av Spy Cobra, som selges på Teknikmagasinet.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ET LITE STIKK: Og så er maskinen din under overvåkning av Spy Cobra, som selges på Teknikmagasinet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede prøvd Cell Phone Recon fra Teknikmagasinet; systemet som lar deg spionere på andres mobiltelefoner. Det fungerte skremmende bra.

Les mer: Cell Phone Recon - som lar andre lese SMS-ene dine

Og vi har advart om at bruk av slik utstyr kan være straffbart i Norge.

Les også: Derfor er det ulovlig å overvåke mobiler og PC-er

Teknikmagasinet selger også et liknende produkt for bruk på PC-er; Spy Cobra fra Thumbs Up – det samme selskapet som står bak Cell Phone Recon. Denne minnepinnen skal la deg overvåke hva som skjer på PC-en uten at brukeren vet om det, gjennom tekstlogger og skjermdumper.

Også denne fungerer akkurat som markedsført. Som igjen er potensielt svært dårlige nyheter.

Slik fungerer det

For 699 kroner får du en minnepinne og en manual. Manualen trenger du knapt å skumme, for å overvåke en Windows-PC er nemlig skremmende enkelt:

  1. Du setter minnepinnen inn i PC-en du ønsker å overvåke og installerer Spy Cobra i løpet av få sekunder. Du kan så ta ut minnepinnen, og PC-en vil fra nå av være under overvåkning. Man blir advart om at programvaren kun må brukes på egne maskiner, og at andre som bruker dem må vite om at de er overvåket.
  2. Når du vil se hva brukeren har gjort den siste tiden, plugger du bare minnepinnen inn igjen i PC-en og overfører overvåkningsdataen til den.
  3. Dataen er kryptert, og du kan ta med deg minnepinnen til din egen maskin for å flytte over dataen dit, dekryptert. Så er det bare å gå gjennom filene, fullstappet av potensielt svært personlig og skadelig materiale.
Du må altså ha fysisk tilgang til PC-en som skal overvåkes, men kun ved to anledninger. Og minnepinnen må ikke sitte i PC-en mens den overvåkes. Nyere versjoner av Spy Cobra kan til og med sende deg informasjonen på e-post i stedet, slik at du kun trenger å ha fysisk tilgang til PC-en i noen få sekunder, én gang. Teknikmagasinets utgave har ikke denne funksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.