SpywareBlaster

Surfer du en del på Internett, vil spionprogrammer snike seg inn på PCen uten at du merker det. Med SpywareBlaster kan du blokkere slike uønskede programmer.

SpywareBlaster
Publisert
Sist oppdatert

Spionprogrammer (spyware) henter informasjon om deg og din PC, gjerne uten at du har gitt ditt samtykke. Slike programmer fører gjerne også til at Windows-ytelsen reduseres, spesielt hvis du har mange slike programmer installert.

Bruker du Internett en del, er sannsynligheten meget stor for at du får en del slike spionprogrammer installert etter hvert. Det finnes en rekke programmer som fjerner slike uønskede programmer, for eksempel Ad-aware. Det som er annerledes med SpywareBlaster er at det blokkerer spionprogrammene, slik at de ikke installeres i utgangspunktet. Derfor bør du uansett bruke for eksempel Ad-ware først for å fjerne uønskede programmer som er allerede på plass.

Slik virker SpywareBlaster

SpywareBlaster blokkerer såkalte ActiveX-kontrollere slik at de ikke installeres.

ActiveX er en samling av teknologier eller regler som er utviklet av Microsoft, som gir mulighet for en interaktiv plattform via nettsider. I Internet Explorer kan du endre instillinger for ulike tper ActiveX-kontrollere via Verktøy, Alternativer for Internett, Sikkerhet, Internett og Egendefinert nivå. Hvis alle typer ActiveX-kontrollere tillates, vil mengden spionprogrammer og andre potensielt farlige kontrollere, sannsynligvis øke kraftig.

ActiveX-kontroller er en implementering av teknologien, for eksempel en knapp på en nettside som bruker teknologien for å starte en interaktiv forbindelse mellom brukeren og en server. En ActiveX-kontroller kan sammenlignes med en Java-aplet, men forskjellen er at en ActiveX-kontoller har full tilgang til Windows-systemet. Dette innebærer en potensiell sikkerhetsrisiko.

SpywareBlaster har en innebygd database med oversikt over kjente spionprogrammer, og den kan på en enkel måte oppdateres via en knapp (Updates) i programmet.

SpywareBlaster støtter nettleserne Internet Explorer og Mozilla.

Les mer om SpywareBlaster på nettsiden javacoolsoftware.com.

Klikk her for å lese hvordan du installerer og konfigurerer Spywareblaster.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer