SSD - i mange varianter

SSD er på full fart inn på harddiskens områder, også de litt spesielle. Du kan for eksempel lage en selv?

SSD - i mange varianter
Publisert
Sist oppdatert

SSD, som av de fleste regnes som harddiskens etterfølger, faller hele tiden i pris. I løpet av overskuelig framtid vil hardiskene være truet i mange sammenhenger. Disse diskene har mange fordeler i forhold til konvensjonelle harddisker, som lett vekt, ingen bevegelige deler, lav varmeutvikling og null støy. Vi venter bare på at de skal bli billige, foreløpig ligger de langt foran harddisker på pris pr GB.

Les også: Endelig skikkelig SSD-kapasitet

I minibærbare brukes det 1,8" disker og prisnivået er lavt, derfor finner vi ikke noe stort utvalg av SSD-løsninger for disse - foreløpig. I skrivende stund koster en 80 GB SSD fra Intel 2750 kroner, nesten llike mye som en hel maskin.

Men for standard 2,5" format er det etter hvert svært mange alternativer i mange prisklasser avhengig av teknisk løsning og kapasitet.

Det er fremdeles en del utfordringer i flash-teknikken som har med sletting og overskriving å gjøre. Derfor er det noen flaskehalser som smarte kontrollere og støtte i operativsystemet må ta seg av for å oppnå høy og stabil ytelse.

Men det er også noen andre bruksområder for SSD som er interessante.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer