SSD eller mye RAM?

Oppstart er en ting, men hva gir best ytelse under bruk?

SSD eller mye RAM?
Publisert
Sist oppdatert

Man vil gjerne at PC-en skal være like rask som man tenker. Det forutsetter full orden i programvareinstallasjoner og operativsystem; får maskinen mengder av meningsløse oppgaver har den ikke resurser til å gjøre det den egentlig skal.

Men når programvaren er i form er det maskinvaren det står på. Prosessor, minne og lagring er avgjørende, samt grafikkortet i en del sammenhenger.

Er SSD den beste oppgraderingen?

Tester og praktisk erfaring har vist at når du erstatter den roterende harddisken med en SSD, får du generelt mye større målt og opplevd totalytelse enn om du skifter til raskere prosessor.

Men det har blitt påstått av mange at det totalt sett er mer gunstig å kjøre 64-bits operatisystem og dobbelt så mye minne. Da skal alt som har med skyfling av data stort sett foregå i minnet, og diskbruken bli minimal. Selv om oppstart av operativsystem og programmer blir noe lengre, skal selve bruken, kjøringen av programmene og bytting mellom dem, bli vel så raske med 8 GB minne i maskinen.

Xbit har testet

Vi hadde tenkt å teste dette selv, men fant ut at dette allerede har blitt grundig testet av Xbit Labs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer