SSD: Så mye raskere ble den bærbare

Ny eller ikke så ny bærbar: SSD er den beste oppgraderingen.

SSD: Så mye raskere ble den bærbare
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden skrev vi om hvordan du brenner installasjons-DVD'er for å gjenopprette harddisken i PC-en til samme tilstand som da den var ny. Artikkelen finner du her.

Da vi testet dette installerte vi ikke på en vanlig harddisk, men på en SSD, en Intel X-25M på 80 GB. Det var mest praktisk både fordi vi hadde den for hånden og fordi vi var interesserte i hvordan PC-en ville oppføre seg med SSD i stedet for en roterende på 5400 omdreininger.

Les også: Latterlig rask lagring

Bruksprofil

Spesielt på bærbare blir det kompromisser ved valg av disk. Du kan enten få stor kapasitet eller rask respons. Dette lar seg dårlig kombinere med to disker, slik man kan gjøre på stasjonære, på grunn av begrenset plass.

De aller fleste bærbare har bare plass til to lagringsenheter, og den andre er okkupert av det optiske drevet. Det går noen ganger an å bytte ut selve det optiske drevet med en harddisk, men det krever tilpasningsbraketter som det ikke er så lett å få tak i her i landet, og endel skruing og mekking.

Men de færreste har egentlig behov for å dra med seg hele filarkivet til en hver tid. Til daglig bruk klarer man seg med mindre datamengder, og kan ha samlingen med musikk, bilder og filmer trygt plassert hjemme på en ekstern disk. Man kan også montere den opprinnelige interne harddisken i et eksternt kabinett og koble til med eSATA for full ytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer