SSD som systemdisk

Det krangles om det er noe å vinne på å bruke SSD som systemdisk. Vi har testet.

SSD som systemdisk
Publisert
Sist oppdatert

Vi vil gjerne ha en PC som reagerer like raskt som våre egne tanker. Starte PC? Ferdig. Laste inn program? Ferdig. Hente inn mange store bildefiler? Ferdig.

Men det er ikke slik.

Hva som er flaskehalsen kan variere, og det kan være flere av dem. At operativsystemet har lagt på seg etter hvert er én grunn, men ubalanse i ytelsen hos komponentene er den grunnleggende viktigste.

Hvor butter det?

Moderne prosessorer for stasjonære PC-er og kraftige bærbare er som regel mer enn kraftige nok til 90% av det vi gjør. De eneste gangene de sliter er når vi skal konvertere videoformater eller gjøre andre store utregninger i analyse eller konstruksjon.

Men det som små-irriterer oss mest skyldes ikke prosessoren.

Det er heller ikke minnet som er for tregt, så lenge man har nok av det, og det har de fleste i dag. Minneprisene er så lave at de fleste PC-er leveres med mer enn nok av dette.

Flaskehalsen er harddisken

Prosessor og minne har utviklet seg voldsomt i de siste årene. Hastigheten har gått opp, men det er antallet kjerner som er den store forskjellen. 2 kjerner er standard, 4 er vanlig og snart får vi prosessorer med 6 kjerner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer