SSX on Tour

SPILLTEST: Det fjerde SSX-spillet byr på mer snøgalskap og moro, men har det noe nytt å tilføye? Vi tester.

Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at SSX-spillene er høydepunktet til EA Big-serien, altså spillene som viser et fullstendig overdrevent og urealistisk bilde av en sport, med fokus på ekstreme triks og over-the-top-spillbarhet. Kanskje ikke så rart, hvilken sport egner seg i større grad til å bli fremstilt på en slik måte enn snøbrett – som allerede i den virkelige verden handler om spektakulære triks.

SSX-spillene har vært med oss helt fra lanseringen av PlayStation 2, og med etterfølgerne Tricky og SSX 3 fikk vi en mer raffinert opplevelse for hver gang. Det forrige spillet, SSX 3 (les vår test), gikk fra å handle om enkeltløp som skulle utføres i en viss rekkefølge, til å gi oss et helt, sammenhengende fjell å boltre oss på, der vi fikk kjøre fra bakke til bakke, og kunne bli med i de løpene som passet oss for øyeblikket. Dette konseptet likte vi veldig godt.

Spørsmålet er selvsagt om SSX on Tour gjør noe tilsvarende, om spillet tar SSX-konseptet lenger og tilføyer helt nye elementer. Svaret er for så vidt nei, men det er allikevel mer enn nok moro å hente her.

Supertrendy

Det første vi legger merke til er selvfølgelig den grafiske stilen, som har fått en kraftig overhaling. Menyene og introene er nå laget i en spesiell, håndtegnet stil, utvilsomt ment til å etterligne en tenårings skriblerier. Det hele er veldig MTV, så hipt at det gjør vondt, men likevel liker vi det. Spillet har fått en ny type sjarm, og hvem kan nekte for at introfilmen, med Iron Maiden som soundtrack, ikke fenger?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer