Stadig langt fram for Intel

På Intels utviklerkonferanse blir det vist fram nye brikker og store tall og høye hastigheter blir annonsert. Men det er langt fram til noe av dette blir tilgjengelig, og spørsmålet er om det blir for sent.

Publisert

Klokkehastighet er ikke alt. Selv om MHz og GHz står i sentrum i markedsføringen av PCer og prosessorer, så er dette aspektet bare en del av bildet. Det er for det første bare mulig å sammenligne klokkehastigheter innenfor identiske arkitekturer, som absolutt målestokk er det nesten meningsløst.

P4 - varm og treg?

De versjonene av P4 som hittil har blitt vist, har et strømforbruk som er svært høyt. Med en driftsspenning på 1,7 volt er strømforbruket helt oppe i 35 ampére. Dette gjør det nødvendig med stor viftekapasitet, noe som også plager de raskeste 1 GHz Athlon-prosessorene, som har et strømforbruk i samme klassen.

Dermed blir drømmen om en stillegående PC ikke særlig realistisk, hvis du samtidig skal ha høy ytelse.

På grunn av den nye arkitekturen blir P4 omtrent 20 % langsommere enn Pentium III på samme klokkefrekvens, selvfølgelig avhengig av programvare og operativsystem. Men poenget med denne arkitekturen er at den gjør det mulig å kompensere og gå forbi Pentium III-arkitekturen med hensyn til klokkehastighet.

Vi så noe tilsvarende da Pentium II ble lansert. Den ble først tilgjengelig på 233 MHz, samme klokkefrekvens som siste utgave av den ordinære Pentium MMX-prosessoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer