Stadig smartere minneplugger

USB-minne blir tryggere og raskere.

Stadig smartere minneplugger
Publisert
Sist oppdatert

De små USB-minnepluggene tilbys nå i kapasiteter på inntil 128 GB, og har forlengst overtatt som den mest populære eksterne lagringsenheten ved siden av eksterne harddisker.

Pluggene tar lite plass, er enkle å bruke, raske, og langt mer robuste enn CD-er og DVD-er, som er i ferd med å gå over i historiebøkene.

USB 3.0

Stadig dukker det opp nye plugger som er sikrere og kjappere enn sine forgjengere. En av de ferskeste nyhetene er USB 3.0-plugger. Disse er i teorien langt raskere enn eldre plugger, takket være USB 3.0-grensesnittet, som støtter langt høyere hastigheter enn USB 1.1 og USB 2.0. Dessverre er det ikke mange PC-er som støtter USB 3.0 i øyeblikket, men det kommer det garantert til å bli mye av i året som kommer. Pluggene er uansett bakoverkompatible, men vil da operere på lavere hastigheter.

PQI er en produsent av slike plugger, og under CES i januar vil de presentere USB 3.0-plugger med kapasiteter på inntil 64 GB, som støtter hastigheter på inntil 97 MB pr sekund. Det er 3-4 ganger raskere enn de raskeste USB 2.0-pluggene vi har testet, og ikke langt fra hastigheter vi kjenner fra interne harddisker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer