Stage6 - et gigantisk videoarkiv

46.000 musikkvideoer, mange i HD-oppløsning - og lyden er super.

Publisert
Sist oppdatert

YouTube er i dag verdens mest brukte videoarkiv på nettet, og det dukker stadig opp tilleggstjenester som setter innholdet i YouTube-arkivet i system. Et godt eksempel er Sonza, som indekserer de utallige musikkvideoene og presenterer dem i form av en musikkjukeboks.

En stor ulempe ved YouTube er imidlertid at kvaliteten er så som så, både med hensyn til lyd og bilde. Du kan heller ikke - uten videre - laste videoene ned dersom du skulle ønske å se dem når du er offline (selv om det finnes mange måter å omgå dette på).

Det er her Stage6 kommer inn i bildet. Dette er en tjeneste fra selskapet bak DivX-formatet som lar brukere laste opp, vise og laste ned videoklipp i nær sagt alle kategorier. Det kreves ingen innlogging for å se og laste ned, men for å laste opp klipp må du være registrert bruker.

«Dette var noe helt annet, ja! Takk for lenken!» Si din mening du også nederst i saken

Kvaliteten på mye av materialet er svært god, og alt kan lastes ned til offline-bruk.
Kvaliteten på mye av materialet er svært god, og alt kan lastes ned til offline-bruk. Vis mer


Milevis foran

Vi ble svært overrasket - av flere grunner - da vi besøkte tjenesten tidligere denne uken. Ikke bare er utvalget enormt, kvaliteten er ofte svært bra. Kategorien "Music" inneholder ikke mindre enn 46.000 videoer, både av kjente og mindre kjente artister. Kilden er ofte opptak fra TV, fra kanaler som VH1, MTV og lignende - men her er også mye i DVD-kvalitet og enda bedre, til og med full HD-oppløsning (1920x1080p). Lydkvaliteten er i de fleste tilfellene også milevis foran hva hva som er mulig på YouTube.

Formatet på videoene er naturligvis DivX, og for i det hele tatt å kunne spille dem av må du installere DivX Web Player. Dette skjer automatisk i de fleste nettlesere og er er kjapt gjort.

Ingen restriksjoner

Når dette er gjort, kan du - og nå kommer det mest oppsiktsvekkende, laste ned videoene til din egen PC, for eksempel ved å høyreklikke på videoruten når videoen er bufret ferdig. Med den utbredelsen støtte for DivX-formatet har, både på DVD-fronten og på håndholdte dingser, er dette rett og slett en suveren kilde til gratis innhold.

Spørsmålet er bare hvor lenge Stage6 får drive tjenesten uten en strengere kontroll med innholdet. Spesielt nedlastingsmulighetene gjør at denne løsningen i praksis åpner dørene til ulovlig fildeling på vidt gap.

Og plateindustrien med RIAA i spissen er som kjente ikke fremmed for å rasle med sablene når det blir nødvendig.

Enn så lenge er i hvert fall musikkvideoene til helgens juleparty sikret.

Her finner du Stage 6

Les også:
Festens ultimate jukebox
Dette er fremtidens TV
Slik gjør du YouTube kulere
Er dette fremtidens musikkbutikk?

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer