Stakkars harddisk-produsenter

KOMMENTAR: Nå er de snart i mål med å grave sin egen grav.

Publisert
Sist oppdatert

Da jeg stod i butikken en januardag i 1995 og skulle kjøpe min første PC, måtte jeg ta et vanskelig valg. Skulle jeg gå for en 270 MB harddisk til et par tusenlapper, med fare for å måtte avinstallere et program i ny og ne for å gi plass til nye, eller skulle jeg gå for en 540 MB-utgave, og for alltid glemme alt som hadde med lagringsbegrensninger å gjøre?

Valget falt på sistnevnte, og den stasjonære PC-en, som kom med en fantastisk 14-tommer CRT-skjerm, og uten verken lydkort eller CD-ROM, kostet meg bare 14.000 kroner. Et røverkjøp.

Den uendelig store harddisken ble naturligvis full ganske snart, og etter utallige utskiftninger og oppgraderinger sitter jeg i dag med en harddisk i PC-en min som er omtrent 2000 ganger større.

Og den kostet meg 799 kroner. Selvfølgelig altfor billig.

Til tross for at jeg sannsynligvis gjennom årene har vært langt mer opptatt av å samle og ta vare på ting enn den jevne databruker, har jeg ikke brukt mer enn 1/3 av den 1 TB store harddisken.

Samtidig er bruksmønsteret mitt i klar endring. Mindre og mindre av aktiviteten er nemlig knyttet til filer som ligger lagret lokalt på min PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer