STALKER: Apokalyptisk mareritt

Los Angeles (DinSide Data): Merkelige ting foregår i den forbudte sonen rundt kjernekraftverket i Tsjernobyl. Vi tør ikke dra dit, men tar heller turen til Los Angeles for å titte på et av de råeste førstepersonsspillene på horisonten.

Publisert
Sist oppdatert

Fra å være et relativt obskurt FPS-spill for bare et års tid siden, har STALKER nå blitt en svært etterlengtet actionspill, og er i våre øyne minst like spennende som storhetene Doom III eller Halo 2.

Premissen og bakgrunnshistorien er i alle fall uvanlige. Det hele foregår i år 2012 i den avstengte sonen rundt det tidligere kjernekraftverket i Ukraina. Noen år tidligere har en del merkelige fenomener oppstått, og stedet er nå fullt av ville mutanter.

Det har seg slik at i sonen finnes det også verdifulle gjenstander, og din rolle er å prøve å finne flest mulig av de. Men det finnes flere innleide soldater (stalkers) som er ute etter det samme, og de fleste vil prøve å gjøre livet surt for deg. Det er imidlertid muligheter for å alliere seg med noen av disse og inngå samarbeid.

Dynamisk verden

Spillet er fullstendig åpent. Sonen er 30 kvadratkilometer stor, og alt er tilgjengelig fra begynnelsen. Det er ingen skriptede sekvenser, og alt du foretar deg fører til reaksjoner fra omgivelser. Derfor er det ingen god ide å angripe samtlige stalkers du ser, for da vil alle prøve å motarbeide deg. Det er en mye bedre ide å forsøke å samarbeide. Møter du vennlige stalkere kan du også snakke med de og utveksle gjenstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer