Flytte spillelister

Stamp er muligens den beste måten å flytte spillelister mellom strømmetjenester

Men du bør velge premium-utgaven.

ENKELT: Trenger du å kopiere spillelistene dine mellom musikk-strømmetjenestene, er dette en løsning som fungerer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ENKELT: Trenger du å kopiere spillelistene dine mellom musikk-strømmetjenestene, er dette en løsning som fungerer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Musikkstrømming er mye mer enn bare Spotify. De siste årene har vi fått et rikt utvalg av tjenester, mange av dem har vi skrevet om her på Dinside mange ganger: Google Music, Apple Music, Tidal (Wimp), Microsoft Groove, Beat og mange flere.

Personlig var jeg heldig og fikk prøve Spotify lenge før lanseringen, og begynte straks å bygge et bibliotek av spillelister. Og nettopp disse spillelistene er hovedårsaken til at jeg knapt har vurdert andre tjenester. Det tar nemlig tid å bygge opp slike lister. Mye tid.

Flytte spillelister mellom tjenestene

Det finnes imidlertid løsninger på det meste, inkludert kloning av spillelister mellom strømmetjenester. Vi har tidligere blant annet fortalt deg hvordan du kan flytte musikk fra Spotify til Apple Music. Noen metoder er enkle og rett fram, mens andre er svært kompliserte og virker i beste fall annenhver gang hvis du sitter helt rolig med foldede hender og holder pusten.

Det finnes imidlertid en alt-i-ett-løsning som stort sett fungerer tilfredsstillende. Stamp er navnet på tjenesten, som både kommer som et program til Mac/Windows og app til Android og iOS.

Her kan du blant annet flytte spillelister til og fra Spotify, Apple Music, Google Music og Amazon Music.

Slik fungerer det

Du velger først hvilken tjeneste du vil kopiere fra og til, logger deg inn på begge tjenestene, velger spillelister som skal kopieres, og så er det bare å vente på at prosessen er fullført. Vi testet fra Spotify til Google Music, og 16 spillelister med til sammen 1644 spor ble kopiert over på få minutter.

ENKEL PROSESS: Når du har valgt tjenesten du vil kopiere fra og til, samt valgt spillelistene du vil ha overført, er det bare å vente på at prosessen fullføres.
ENKEL PROSESS: Når du har valgt tjenesten du vil kopiere fra og til, samt valgt spillelistene du vil ha overført, er det bare å vente på at prosessen fullføres. Vis mer

Nå skynder vi oss å legge til at ikke alt ble kopiert, 168 spor - eller drøyt 10 prosent, ble ikke funnet i måltjenesten. Noen søk senere hadde vi funnet en god del av dem på Google Music likevel. I tillegg har vi oppdaget en del spor vi definitivt IKKE hadde på spillelistene i Spotify, så helt treffsikker er ikke matchingen - men vi gir likevel godkjent

BOMMET LITT: Ikke alt ble gjenkjent i måltjenesten, og noen tolkninger var blitt litt feil. 
BOMMET LITT: Ikke alt ble gjenkjent i måltjenesten, og noen tolkninger var blitt litt feil.  Vis mer

Og en ting til: ÆØÅ gjenkjennes ikke, i vårt tilfelle betydde det en liten runde med navneendringer på spillelistene i etterkant.

Dårlig gratisutgave

Stamp kommer i både gratis- og betalutgave. Førstnevnte lar deg bare hente ti spor fra en spilleliste, så den er ganske ubrukelig. Betalutgaven koster 8,90 euro, eller rundt 80 kroner, og anbefales sterkt framfor gratisutgaven.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet (eller appen) fra Freeyourmusic.com

Kjenner du til andre løsninger på denne utfordringen? Kanskje noen billigere som også er til å stole på? Del tipsene med andre lesere i debatten under.

Les også:
Samleside: Strømming
Strømming: Hva er lov og hva er forbudt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer