Apple HomePod:

Stanser produksjonen

Vil heller fokusere på lillebror.

STOPPES: Apple har nå valgt å stoppe produksjonen av sin størst HomePod-høyttaler. Den ble aldri offisielt lansert i Norge. Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB
STOPPES: Apple har nå valgt å stoppe produksjonen av sin størst HomePod-høyttaler. Den ble aldri offisielt lansert i Norge. Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tre år siden Apple lanserte sin første smarthøyttaler, HomePod, som kunne styres med stemmen og bød på ganske imponerende lyd, størrelsen tatt i betraktning.

I fjor lanserte selskapet en mindre utgave, HomePod Mini, med en prislapp på 99 dollar – markant billigere enn HomePod, som kostet 349 dollar ved lansering.

Nå melder Apple at den største utgaven ikke lenger vil produseres. I en uttalelse heter det seg som følger (vår oversettelse):

HomePod mini har blitt en hit siden den debuterte i høst ved å tilby kundene fantastisk lyd, en intelligent assistent og styring av smarthjem for bare 99 dollar. Vi fokuserer vår innsats på HomePod mini. Vi avvikler den originale HomePod, den vil fortsatt være tilgjengelig så lenge lageret rekker via Apples nettbutikk, Apples fysiske butikker og Apple-autoriserte salgsledd. Apple vil gi HomePod-kunder programvareoppdateringer, service og support gjennom Apple Care.

Så spørs det, da, om selskapet vil komme med en ny HomePod-variant som er større enn dagens mini-utgave.

Ingen av Apples HomePod-høyttalerne har blitt offisielt lansert i Norge, men har vært tilgjengelig for nordmenn via enkelte nettbutikker som har importert dem selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer