Star Wars: Empire at War

SPILLTEST: Strategispill og Star Wars er en perfekt kombinasjon, men tidligere forsøk har ikke funket. Klarer de det i denne omgang? Vi tester.

Publisert
Sist oppdatert

Med den geniale variasjonen i enheter, enorme romskip og storslåtte kamper skulle man trodd at kombinasjonen av Star Wars og strategi ville resultere i noe spektakulært tidligere. Men nei, vi har sett noen forsøk, men ingenting som imponerte. Vi har likevel hele tiden hatt troen på at utviklerne av Empire at War klarer å levere noe nytt og solid, og det har de jammen gjort.

Det mest interessante med spillet er at det utvider det tradisjonelle strategibegrepet. Det hadde vært så altfor lett å lage en Command & Conquer lite, og slengt sammen noen AT ATer og stormtropper. Men heldigvis hadde utviklerne mer ambisjoner enn som så.

Empire at War foregår over tre plan. Vi har først og fremst oversikt over galaksen, med en rekke planeter som kan og må kontrolleres. Enten du spiller som imperiet eller rebellene er nøkkelen å ta over så mange planeter som mulig, plassere styrkene riktig, sende over spioner, smuglere eller dusørjegere og ta over ressursene.

Ta over galaksen

De forskjellige planetene gir deg forskjellige bonuser, ikke bare ved at de tjener mer penger for deg, men ved at visse enheter som bygges der er billigere. For å unytte en kontrollert planet på den beste måten må du bygge visse strukturer på overflaten som kan bygge bakkestyrker, samt ha en høyteknologisk romstasjon svevende i det ytre rom som spyr ut X-vinger eller Star Destroyers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer