Star Wars Episode I : The Phantom Menace

Vi har ikke sett filmen, men vi har allerede testet det andre av de to nye Star Wars-spillene som kommer i kjølvannet av den amerikanske premieren på flimen. Etter futuristisk racing er det tid for eventyr, og vi skulle ønske vi kunne sluppet.

Star Wars Episode I : The Phantom Menace
Publisert

Alt som er Star Wars-relatert selger, og det gjelder selvsagt også spill basert på dette universet. Lucasarts har tradisjonelt laget temmelig bra spill som tok utgangspunkt i Star Wars (hvem husker ikke X-Wing, TIE Fighter, Dark Forces, Jedi Knight og X-Wing Alliance?), men av og til bommer de. Dessverre har dette skjedd også med dette spillet.

The Phantom Menace er et tredjeperson-eventyrspill som følger filmens hendelser. Du styrer enten unge Obi-Wan Kenobi, erfarne Qui-Gon Jinn, eller dronningen Amidala og hennes vakt Panaka. Du vil stort sett befinne deg i skoene til de to første. En liten advarsel: Spillet avslører mye av det som skjer i filmen, så ligg unna hvis du vil vente til august med å få alle detaljene.

Full forvirring

Det er ikke lett å holde seg orientert om hva som foregår i spillet. Det første du legger merke til er den umulige kameravinkelen. Kameraet er plassert såvidt bak personen du styrer, slik at du har store vanskeligheter med å se hva som befinner seg lenger enn et par meter foran deg.

Derfor vil du stadig vekk bli skutt på uten å vite hvem som skyter. Det går faktisk an å benytte to andre kameravinkler som kun er tilgjengelige gjennom juksekoder, men de hjelper ikke stort. Etter å ha sett på spill som Heretic II og Drakan, som mer eller mindre har perfeksjonert bruket av kamera i tredje-persons spill, er det en trist opplevelse å se hvor dårlig det kan gjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.