Star Wars: Episode I Racer

Filmen har ikke kommet på våre kinoer ennå, men de fleste har fått med seg hysteriet rundt den første Star Wars -episoden. Vi har sett på det første spillet som er basert på den nye filmen - Episode I Racer.

Publisert

"Jabba Rewards Inventiveness", står det på siden av esken til spillet. Episode I Racer er kanskje ikke det mest oppfinnsomme kjørespillet vi har sett, men det er uten tvil blant de mest fartsfylte på en stund.

Bakgrunnen for spillet er podracing-sekvensen på planeten Tatooine. Der kappkjører en rekke sære romvesener på såkalte pods, som kjennetegnes ved at de er utstyrt med gigantiske jetmotorer. Designerne av spillet har fått lov til å bygge videre på Lucas sine visjoner, og har kommet med egne baner og pods (i filmen finnes bare en enkel bane).

WipeOut i en annen galakse

Spillet begynner i kjent stil: den majestetiske introen med John Williams sin dundrende musikk setter deg raskt i den riktige stemningen. Dessverre varer ikke den følelsen lenge. Med en gang du faktisk begynner å kjøre, glemmer du at det er Star Wars-universet du befinner deg i.

Før du kommer så langt er det imidlertid en del valg å foreta. Du må bestemme hvilken pod du vil bruke, og hver av dem har forskjellig topphastighet, akselerasjon og andre kjøreegenskaper. Du vil senere få muligheten til å oppgradere enkeltkomponenter i podene, men først må du tjene penger. Dette gjør du (selvsagt) ved å vinne løp. Etterhvert vil du få tilgang til flere pods (og flere baner å prøve dem på), men til å begynne med går turen til treningsbanen på Tatooine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.