Stardock MyColors

Lyst å oppgradere skrivebordet litt? Da er dette en kjekk gratis mulighet.

Publisert
Sist oppdatert
MyColors gjør ingen endringer på systemfil-nivå, og det er derfor enkelt å svitjse tilbake til vanlig Windows-standard via MyColors-kontrollpanelet.


Stardock har i mange år tilbudt verktøy for å forandre brukeropplevelsen i Windows, blant annet gjennom det som populært kalles skinning av brukergrensesnittet.

De fleste løsningene koster penger, men i ny og ne dukker det opp gratisprogrammer fra Stardock som er verdt å få med seg. Ett av dem bærer navnet MyColors, som fungerer både i Vista og i XP.

Nok en gang er det brukergrensesnittet som får gjennomgå, med nye farger, effekter, menyer og ikoner.

Nytt er at det nå følger med små miniprogrammer med programmet, ikke ulikt gadgets og widgets som vi kjenner fra andre sammenhenger.

Fire gratis-temaer

Stardocks forretningsmodell er grei nok. Du får i utgangspunktet kun med ett skrivebordstema, og ønsker du flere, finnes både gratistemaer, og temaer som koster penger. Disse lastes ned fra nettet ved behov, og normalt ligger prisen på rundt 100 kroner pr tema.

I skrivende stund tilbys fire gratis-temaer. Det som følger med installasjonenen heter "Think Green", og egner seg meget godt for alle som er opptatt av miljø og symbolikk knyttet til miljøvennlige løsninger. De andre tre kan du laste ned separat. Du ser skjermbilder av disse nederst i denne artikkelen.

Slik blir altså Windows XP seende ut med Diamond-temaet, som du kan laste ned gratis.
Slik blir altså Windows XP seende ut med Diamond-temaet, som du kan laste ned gratis. Vis mer


XP blir Vista - på utsiden

Et annet interessant gratis-tema heter Diamond. Kanskje spesielt interessant for Windows XP-brukere, for det forandrer grensesnittet slik at det blir til forveksling likt Windows Vista - blant annet med gjennomsiktige menylinjer, kjent fra Aero-grensesnittet. For Windows Vista-brukere sørger Diamond for at grensesnittet blir enda litt mer polert i forhold til Aero.

Stardock MyColors


MyColors gjør ingen endringer på systemfil-nivå, og det er derfor enkelt å svitjse tilbake til vanlig Windows-standard via MyColors-kontrollpanelet.

Her ser du alle de fire gratis-temaene, alle fra Windows XP:Og her ser du noen av temaene som koster penger.

Stardock MyColors kan du laste ned fra denne siden (38 MB).

Les også:
Pimp my login!
Bedre bildevisning i XP

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer