Startknappen er tilbake!

Nye skjermbilder av Windows 8.1 har lekket ut.

Windows 8.1 kommer med ny standard skrivebordsbakgrunn, startknapp, mulighet for å gå rett til skrivebordet etter innlogging, og mulihet for å ha samme bakgrunn på startmenyen som på skrivebordet.
Windows 8.1 kommer med ny standard skrivebordsbakgrunn, startknapp, mulighet for å gå rett til skrivebordet etter innlogging, og mulihet for å ha samme bakgrunn på startmenyen som på skrivebordet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt skjermbilde som viser det som skal være Windows 8.1 bakgrunnsbildet og en ny startknapp fant i natt veien til nettet.

Dermed kom bekreftelsen mange har ventet på, at Microsoft har lyttet til de mange kundene som har savnet knappen.

Les også: Windows 8.1 blir en gratis oppgradering

Ikke Win7-meny

Knappen har fått samme utseende som den som ligger skjult på den såkalte Charms-menyen til høyre på skjermen i Windows 8.

Det er imidlertid bare snakk om selve knappen, ikke den klassiske startmenyen. Microsoft skal imidlertid ha gjort overgangen fra skrivebordet til den heldekkende menyen mer sømløs, ved å la brukeren ha samme bakgrunn på menyen som på skrivebordet.

Hoppe over startmenyen

Det skal også være mulig å gå rett til det klassiske skrivebordet når man starter Windows, uten å måtte gå via den heldekkenede startmenyen.

Ifølge Microsoft-evangelist Paul Thurrott, mannen bak WinSuperSite.com, skal det dessuten være enkelt å deaktivere startknappen hvis man ikke ser poenget med den.

Les også: Slik nullstiller du alt i Windows 8

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer