Startup Control Panel

Et gratis program som gir deg brukervennlig oversikt over programmer i oppstarten og mulighet til å fjerne disse.

Startup Control Panel
Publisert
Sist oppdatert

Når PCen din startes opp med Windows, vil også en del programmer startes automatisk, men slett ikke alle slike programmer har du behov for. Enkelte av dem kan faktisk bare være i veien og bidra til å redusere Windows-ytelsen.

Med Startup Control Panel kan du på en enkel måte fjerne slike programmer. De blir riktignok ikke fjernet fra PCen, men vil ikke lenger startes automatisk når Windows starter. Programmet er brukervennlig og lite krevende for systemet.

Startup Control Panel


Funksjoner

Dette er de forskjellige arkfanene i programvinduet (se bildet over).

 • Startup (user)
  Liste over programmer som starter opp når Windows starter. Dette er programmer som gjelder den spesifikke brukeren som er logget på Windows.
 • Startup (common)
  Samme funksjon som Startup (user), men her finner du programmer som gelder alle brukere av den aktuelle PCen, uansett hvem som er logget på Windows.
 • HKLM / Run
  Liste over programmer som tilhører Kjør..-nøkler og som ligger i register-mappen HKEY_LOCAL_MACHINE. Dette gjelder alle brukere som bruker samme PCen.

  Du bør i utgangspunktet manipulere Windows-registeret minst mulig, men her gjøres dette på en brukervennlig og kontrollert måte. Du bør uansett alltid ta sikkerhetskopi av viktige data, før du gjør endringer i Windows.

 • HKCU / Run
  Samme funksjon som HKLM / Run, bortsett fra at det gjelder nøkler i register-mappen HKEY_CURRENT_USER. Gjelder kun en bestemt bruker som har logget seg på Windows.
 • Services
  Tjenester som startes før brukeren logger seg inn i Windows. Denne arkfanen vises ikke i Windows NT, 2000 eller XP. Ønsker du å foreta endringer av disse, bruk Tjenester-ikonet via Adminstrative verktøy i Kontrollpanelet. Du kan foreta endringer ved å høyreklikke på enkelte tjenester.
 • Run Once
  Programmer som startes kun én gang, ved første oppstart.
 • Deleted
  Programmer som slettes fra oppstarten havner her. Disse kan du gjenopprette i tilfelle du ønsker dem i oppstarten ved et senere tidspunkt. Du kan eventuelt slette disse også herfra, da slettes de permanent.
 • About
  Kontaktinformasjon for utvikleren av programmet.

Nedlasting og installasjon

Du kan last ned programmet fra mlm.net. Vær obs på at når du har installert programmet, vil du ikke finne program-ikonet på skrivebordet og heller ikke via Start-menyen og Programmer, med mindre du selv lager en snarvei ditt.

Du finner ikonet i Kontrollpanelet via Start-menyen og Innstillinger. Ikonet ser ut som en PC og har navnet Startup, slik du ser her til høyre.

Bruker du Windows XP, må du eventuelt bytte fra kategorivisning til klassisk visning, for at program-ikonet skal vises.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer