Startup Control Panel

Et gratis program som gir deg brukervennlig oversikt over programmer i oppstarten og mulighet til å fjerne disse.

Startup Control Panel
Publisert
Sist oppdatert

Når PCen din startes opp med Windows, vil også en del programmer startes automatisk, men slett ikke alle slike programmer har du behov for. Enkelte av dem kan faktisk bare være i veien og bidra til å redusere Windows-ytelsen.

Med Startup Control Panel kan du på en enkel måte fjerne slike programmer. De blir riktignok ikke fjernet fra PCen, men vil ikke lenger startes automatisk når Windows starter. Programmet er brukervennlig og lite krevende for systemet.

Funksjoner

Dette er de forskjellige arkfanene i programvinduet (se bildet over).

  • Startup (user)Liste over programmer som starter opp når Windows starter. Dette er programmer som gjelder den spesifikke brukeren som er logget på Windows.
  • Startup (common)Samme funksjon som Startup (user), men her finner du programmer som gelder alle brukere av den aktuelle PCen, uansett hvem som er logget på Windows.
  • HKLM / RunListe over programmer som tilhører Kjør..-nøkler og som ligger i register-mappen HKEY_LOCAL_MACHINE. Dette gjelder alle brukere som bruker samme PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer