StartW8 - gratis startmeny for Windows 8

Føles som en naturlig del av operativsystemet.

StartW8 er gratis, i motsetning til mange av de andre startmenyene for Windows 8. Og den fungerer faktisk meget bra.
StartW8 er gratis, i motsetning til mange av de andre startmenyene for Windows 8. Og den fungerer faktisk meget bra. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange brukere har ergret seg over at den klassiske startknappen og startmenyen er borte i Windows 8. Som en naturlig konsekvens har det dukket opp en rekke tredjepartsløsninger som gjeninnfører disse elementene på mer eller minder elegante måter.

De fleste koster penger

Vi har omtalt flere av dem allerede her på Dinside (se lenkesamling nederst), og felles for flere av dem er at de koster penger. StartW8 er imidlertid helt gratis, og byr på en opplevelse som er svært lik den du er vant til fra Windows 7 - men med et oppgradert grensesnitt som passer som hånd i hanske med Windows 8.

Her er nøkkelfunksjonene:

Du får en startknapp og en klassisk startmeny med Windows 8-designDu får muligheten til å gå rett til skrivebordet når du logger inn i WindowsDu får tilbake det klassiske søkefeltet, samt muligheter for å logge av og skru av PC-enMulighet til å deaktivere StartW8 midlertidig (hvis det blir nødvendig)Egen høyreklikkmeny med avanserte valgMuligheten for å skreddersy opplevelsen

Flere bilder fra løsningen:

Og altså - StartW8 koster ingenting, og har ikke noen uønskede vedheng i form av reklame eller varsler av noe slag. Eneste ulempe er at startmenyen dessverre ikke kommer i norsk språkdrakt, så her må du klare deg med engelsk. Det gjelder for enkelte søk som du foretar fra søkelinjen, for eksempel kan du ikke søke etter "Kontrollpanel" men "Control Panel".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer