STB Velocity 128

Ytelsesmessig er STB Velocity et av de beste produktene på markedet. Med ytelse nesten på høyde med Diamond Viper, var vi svært fornøyde, både med 2D- og 3D-resultatene.

Publisert

Da vi fikk kortet, opplevde vi riktignok noen frustrerende stabilitetsproblemer i flere av testprogrammene. En rask nedlasting av nye drivere fra Internett viste seg å løse problemene, og da kom kortet umiddelbart til sin rett.

STB Velocity har bra 2D-ytelse både når det gjelder våre standard Windows-programmer og våre tyngre grafikktester. Men det er på 3D-baserte oppgaver det virkelig kommer til sin rett, med ytelse på høyde med Diamond Viper. Dette er egentlig ikke så veldig rart, i og med at de to kortene kjører samme grafikkprosessor… Prisen – 1450 kroner – var heller ikke spesielt avskrekkende for et kort som blant annet inneholder S-video utgang.

Den medfølgende programvaren er meget bra, det er blant annet deilig å ha tilgang til Windows’ Start-knapp uansett hvor man måtte befinne seg på Skrivebordet, og med 85 Hz oppfriskningshastighet i en oppløsning på 1600 x 1200 punkter hadde vi et fjellstøtt skjermbilde.

På enkelte litt eldre (et halvt år gamle) spill, fikk vi visse problemer med oppdateringen, blant annet ved at vi hadde tre separate skjermbilder ved siden av hverandre, på en og samme skjerm. Men også her viste nye drivere seg å løse de fleste problemer. Et utmerket, lynkjapt kort, til en fornuftig pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer