Stealth-tapét stopper trådløst nett

Bruk av trådløse nettverk er svært praktisk, men sikkerheten er et problem for visse virksomheter. Nå er det utviklet en løsning på rull...

Stealth-tapét stopper trådløst nett
Publisert
Sist oppdatert

Det kan høres litt merkelig ut, at man i det hele tatt vil bruke trådløst nett, hvis kravet til sikkerhet er så høyt at trådløst i seg selv er et problem. Men hvis man vil ha i pose og sekk, og har budsjetter til det, så er det alltid noen som er villige til å gå løs på oppgaven.

I dette tilfellet er det BAE systems, tidligere Britsh Aerospace, som har utviklet en løsning basert på samme teknikker som brukes for å gjøre militære radarantenner og lignende installasjoner usynlige for fiendtlige radar-skannere. Antenner gir i utgangspunktet sterke refleksjoner, men ved hjelp av tildekning med FSS-materiale (Frequency Selective Surface) kan problemet løses.

Kobberbelegg

Dette frekvens-selektive belegget kan settes til å slippe igjennom bare de frekvensene som skal sendes og mottas, mens alle andre frekvenser blir effektivt blokkert.

Belegget er laget i det fleksible plastmaterialet Kapton, med en tykkelse på 0,1 mm. Dette belegget brukes også til fleksible forbindelse i små apparater som videokameraer og bærbare PCer. Kapton-materialet er dekket med kobber på begge sider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.