Stealth-tapét stopper trådløst nett

Bruk av trådløse nettverk er svært praktisk, men sikkerheten er et problem for visse virksomheter. Nå er det utviklet en løsning på rull...

Stealth-tapét stopper trådløst nett
Publisert
Sist oppdatert

Det kan høres litt merkelig ut, at man i det hele tatt vil bruke trådløst nett, hvis kravet til sikkerhet er så høyt at trådløst i seg selv er et problem. Men hvis man vil ha i pose og sekk, og har budsjetter til det, så er det alltid noen som er villige til å gå løs på oppgaven.

I dette tilfellet er det BAE systems, tidligere Britsh Aerospace, som har utviklet en løsning basert på samme teknikker som brukes for å gjøre militære radarantenner og lignende installasjoner usynlige for fiendtlige radar-skannere. Antenner gir i utgangspunktet sterke refleksjoner, men ved hjelp av tildekning med FSS-materiale (Frequency Selective Surface) kan problemet løses.

Kobberbelegg

Dette frekvens-selektive belegget kan settes til å slippe igjennom bare de frekvensene som skal sendes og mottas, mens alle andre frekvenser blir effektivt blokkert.

Belegget er laget i det fleksible plastmaterialet Kapton, med en tykkelse på 0,1 mm. Dette belegget brukes også til fleksible forbindelse i små apparater som videokameraer og bærbare PCer. Kapton-materialet er dekket med kobber på begge sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer