B&O H95:

Steike, for en prislapp

Danskene slår på stortromma.

DYRE: B&O H95 markerer Bang&Olufsens 95-årsjubileum og får en veiledende pris på nesten 9.000 kroner. Foto: B&O
DYRE: B&O H95 markerer Bang&Olufsens 95-årsjubileum og får en veiledende pris på nesten 9.000 kroner. Foto: B&O Vis mer
Publisert

I markedet for trådløse hodetelefoner med støydemping har de fleste produsenter valgt å legge seg et sted mellom tre og fire tusen kroner for toppmodellene.

Bang&Olufsen er blant de som har ligget litt i overkant. Eksempelvis kostet 3. generasjon H9 5.000 kroner da de ble lansert i fjor, mens du i dag kan få dem rundt tusenlappen rimeligere.

Men 5.000 kroner er ingenting mot selskapets jubileumsmodell. H95 markerer at det er 95 år siden selskapet ble stiftet (1925), og det er ikke veldig langt unna 95 hundrelapper du må ut med for den nye toppmodellen - den får en veiledende utsalgspris på svimlende 8.750 kroner, altså rundt det dobbelte av toppmodellen fra de fleste av konkurrentene.

De 95 første eksemplarene, som allerede er solgt ut, får gravert et nummer fra 1 til 95 på det medfølgende etuiet. Hodetelefonene blir tilgjengelige i sort og grå utgave og tilgjengelige fra 10. september.

KAN BRETTES: H95 kan brettes sammen for å bli mer kompakte når de ikke er i bruk. Etuiet er av hard plast og veier en halv kilo. Foto: B&O
KAN BRETTES: H95 kan brettes sammen for å bli mer kompakte når de ikke er i bruk. Etuiet er av hard plast og veier en halv kilo. Foto: B&O Vis mer

38 timers batteritid

Her loves det aktiv støydemping i toppklasse som baserer seg på fire utvendige mikrofoner, med 38 timers batteritid (50 uten støydemping) og støtte for både SBC, AAC og AptX Adaptive.

Fire mikrofoner brukes også i forbindelse med handsfree-samtaler, der to av dem deles med støydempingsfunksjonen, altså seks mikrofoner totalt.

Eksklusive materialer

Materialvalget ser også ut til å være av den eksklusive sorten, der vi både finner aluminium og titan, samt lamme- og okseskinn på lista. Øreputene er trukket i lammeskinn og kan løsnes fra resten av hodetelefonen.

OVALE: Øreputene på H95 er ovale og trukket med lammeskinn. De kan også løsnes fra resten. Foto: B&O
OVALE: Øreputene på H95 er ovale og trukket med lammeskinn. De kan også løsnes fra resten. Foto: B&O Vis mer

Selve øreputene har en oval form, og ikke sirkulære som på H9-modellen. Etuiet ser ut til å være bygget i hard plast, og hodetelefonene kan brettes sammen for å ta opp mindre plass når de ikke er i bruk.

Rett ut av boksen er Siri støttet som stemmeassistent, mens støtte for Alexa og Google Assistent vil komme som en oppdatering utover vinteren.

Hodetelefonene lanseres altså 10. september - vårt testesksemplar er allerede på vei, så se opp for test av B&O H95 på Dinside om ei uke eller to.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer