Amazon Alexa kommer til Windows 10-PC-er

Stemmestyring inntar datamaskinen

Flere PC-produsenter integrerer Amazons digitale assistent i sine maskiner.

FRA HØYTTALER TIL PC: Amazon har en rekke produkter med den digitale assistenten Alexa innebygd, inkludert smart-vekkerklokka Echo Spot. Snart kommer det også til en Windows-10-PC nær deg. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Elaine Thompson
FRA HØYTTALER TIL PC: Amazon har en rekke produkter med den digitale assistenten Alexa innebygd, inkludert smart-vekkerklokka Echo Spot. Snart kommer det også til en Windows-10-PC nær deg. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Elaine Thompson Vis mer
Publisert

Stemmestyring er i ferd med å gå fra å være en kuriositet til å få masseutbredelse. Vi hadde det først på mobilen med Apples Siri-assistent. Så kom det egne høyttalere med innebygd stemmestyring, og nå inntar det også datamaskinen for fullt.

I løpet av året kommer Amazons digitale assistent Alexa til en rekke Windows 10-maskiner, melder The Verge.

PC-produsenter som HP, Lenovo, Asus og Acer har alle planer om å integrere Alexa i sine maskiner i år. Dette i form av en egen Alexa-app som kommer til våren.

Microsoft har Cortana

Microsoft har riktignok sin egen digitale assistent i Windows 10, nemlig Cortana.

I fjor inngikk Microsoft og Amazon imidlertid et samarbeid om å gjøre sine respektive stemmestyringstjenester tilgjengelig på hverandres plattformer innen slutten av 2017, men dette lar fortsatt vente på seg.

Ifølge The Verge turer Amazon likevel nå frem med en separat Alexa-app til Windows 10-maskiner. Den skal fungere ved at du kaller på den ved å si «Alexa» eller en tastatursnarvei.

Stemmestyrings-«krig»

Flere detaljer kommer til å bli avslørt på denne ukas CES-messe i Las Vegas.

Ifølge The Verge er visstnok Google også tungt tilstede på teknologimessa med «Hey, Google»-plakater, som er det man sier for å snakke til Googles digitale assistent.

Både Amazon og Google har lenge hatt høyttalere med innebygd stemmestyringsfunksjonalitet.

Apple sent ute med høyttaler

Apple har også lansert en Siri-basert høyttaler, HomePod, som skulle bli lansert på tampen av fjoråret, men den ble utsatt til «tidlig 2018», ifølge TechCrunch.

Mac-brukere har dog hatt Siri på sine maskiner siden høsten 2016.

Samsung lager også egne høyttalere, og har sin egen assistent kalt Bixby.

Den store ulempen med i hvert fall høyttalerne her til lands, er at de færreste støtter norsk - og følgelig er nesten ingen av dem til salgs her heller, i hvert fall ikke offisielt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer