Amazon Alexa kommer til Windows 10-PC-er

Stemmestyring inntar datamaskinen

Flere PC-produsenter integrerer Amazons digitale assistent i sine maskiner.

FRA HØYTTALER TIL PC: Amazon har en rekke produkter med den digitale assistenten Alexa innebygd, inkludert smart-vekkerklokka Echo Spot. Snart kommer det også til en Windows-10-PC nær deg. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Elaine Thompson
FRA HØYTTALER TIL PC: Amazon har en rekke produkter med den digitale assistenten Alexa innebygd, inkludert smart-vekkerklokka Echo Spot. Snart kommer det også til en Windows-10-PC nær deg. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Elaine Thompson Vis mer
Publisert

Stemmestyring er i ferd med å gå fra å være en kuriositet til å få masseutbredelse. Vi hadde det først på mobilen med Apples Siri-assistent. Så kom det egne høyttalere med innebygd stemmestyring, og nå inntar det også datamaskinen for fullt.

I løpet av året kommer Amazons digitale assistent Alexa til en rekke Windows 10-maskiner, melder The Verge.

PC-produsenter som HP, Lenovo, Asus og Acer har alle planer om å integrere Alexa i sine maskiner i år. Dette i form av en egen Alexa-app som kommer til våren.

Microsoft har Cortana

Microsoft har riktignok sin egen digitale assistent i Windows 10, nemlig Cortana.

I fjor inngikk Microsoft og Amazon imidlertid et samarbeid om å gjøre sine respektive stemmestyringstjenester tilgjengelig på hverandres plattformer innen slutten av 2017, men dette lar fortsatt vente på seg.

Ifølge The Verge turer Amazon likevel nå frem med en separat Alexa-app til Windows 10-maskiner. Den skal fungere ved at du kaller på den ved å si «Alexa» eller en tastatursnarvei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer