Google Play Music

Stenger strømmetjeneste: Her er alternativene

Utvalget av strømmetjenester er samtidig stort, men det er en viss forskjell i abonnementer og priser.

SISTE VERSET: Google Play Music stenges før utgangen av året. Heldigvis har både Google og konkurrentene gode alternativer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SISTE VERSET: Google Play Music stenges før utgangen av året. Heldigvis har både Google og konkurrentene gode alternativer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Google Play Music har i mer enn seks år vært Googles svar på Spotify, med omtrent det samme musikkutvalget og matchende prisstruktur. Tjenesten er tilgjengelig både for PC-er, mobiler og TV-er, og appen har blitt lastet ned mer enn 5 milliarder ganger fra Google Play.

Støtter egne musikkfiler

En av tjenestens store fortrinn i forhold til Spotify, har vært muligheten til å laste opp din egen lokale samling av musikkfiler til skyen (inntil 50.000 spor), og uten kostnad har du kunnet strømme musikken til dingsene dine - hvor enn du har befunnet deg.

DIN MUSIKK: En av de tingene vi har likt best ved Play Music, er muligheten til å laste opp egne musikkfiler - uten kostnad. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DIN MUSIKK: En av de tingene vi har likt best ved Play Music, er muligheten til å laste opp egne musikkfiler - uten kostnad. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Men nå er det straks slutt for Google Play Music, som ble sist oppdatert så sent som 14. mai i år.

Google melder at de i september avvikler muligheten til å laste opp og ned musikk til Google Play Music, og fra 1. oktober og ut året vil de gradvis stenge ned tjenesten.

YouTube Music overtar

YT MUSIC: Slik ser appen ut på Android-mobiler. (Skjermdump)
YT MUSIC: Slik ser appen ut på Android-mobiler. (Skjermdump) Vis mer

Heretter vil Google fullt og helt fokusere på YouTube, og appen YouTube Music, som kombinerer muligheten til å lytte til musikk og vise musikkvideoer. YouTube Music har vært kjørt som en parallell tjeneste siden lanseringen i 2018.

YouTube Music finnes i en gratisversjon og en betalvariant. Tjenesten er tilgjengelig både i nettleseren og som apper til Android og iPhone.

Bruker du gratisvarianten, får du servert reklame mellom låter. Da kan du imidlertid ikke spille av musikk i bakgrunnen mens du kjører andre apper.

Dersom du har vært Google Play Music-kunde, kan du overføre musikkfilene, spillelister og radiostasjoner til YouTube Music. Du kan også laste ned musikken du tidligere har kjøpt eller lastet opp, ved hjelp av funksjonen Google Takeout.

Google fortsetter med den kjekke ordningen der du kan laste opp egen musikk også i YouTube Music, med begrensning på 100.000 egne musikkfiler. Bruker du gratisversjonen, vil du da ikke få reklame mellom disse sangene.

Alternativene

Hvis du derimot ikke skulle være fornøyd med YouTube Music, har du en rekke alternativer å velge mellom i Norge nå. Her er noen av de mest populære:

YouTube Music Spotify Tidal Apple Music Deezer
Pris 1 bruker pr mnd99109999999
Studentpris5454994999
Pris for to149139149149149
Familiepris149169149149149
Maks antall i familien56566
Gratisversjon?JaJaNeiNeiJa

Merk at alle tjenestene tilbyr minst én gratismåned, slik at du kan prøve dem ut før du eventuelt tegner abonnement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer