Sterk økning i salget av digitalkameraer

Nye tall fra Fotorådet viser at nesten alle kameraene som selges nå, er digitale.

Publisert
Sist oppdatert

Det er solgt 282.000 kameraer i Norge i år. Hele 94% av disse var digitale. Salget av filmbaserte kameraer stuper, og forbruket av film har sunket med 15%. Statistikken omfatter derimot ikke filmbaserte engangskameraer. Hittil i år er det solgt hele 800.000 slike, og millionen ventes å bli passert før jul, i følge Fotorådet.

Økningen i digitalkamerasalget i forhold til i fjor er på hele 60%. Og skal vi tro Fotorådet, skyldes dette at folk bytter kamera oftere enn tidligere. De skal ha det siste og mest moderne.

Kraftig zoom

- Vi sitter ikke på konkrete tall, men hører fra flere kilder at salget av såkalte megazoomkameraer (mer enn 5x zoom) øker sterkt, forteller informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet.

Dette er også DinSide Datas erfaring. Derfor sluttfører vi i skrivende stund en stor test av 6 høyaktuelle kameraer med 8-12x optisk zoom, som blir publisert både på DinSide.no og i programmet "TV2 Hjelper deg" på TV2 i begynnelsen av november. Testen omfatter kameraer i prisklasse 4-5.000 kroner, en klasse som bør være høyaktuell for fotoentusiaster med øye for detaljer - langt borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer