Stickies 6.5a

Nå kan du kaste Post-it-blokka di.

Publisert
Sist oppdatert

Det er rart med det - selv med all verdens mulighet til å notere ting og tang på PC-en, sverger mange fortsatt til penn og gule post-it-lapper.

Hvis du kjenner deg igjen, er dette gratisprogrammet for deg.

Stickies gir deg nemlig gule lapper på PC-en. Det finnes for så vidt en drøss av andre programmer som ligner, men sjelden har vi sett det så godt utført som her.

Mange skins er tilgjengelige - her er noen eksempler.
Mange skins er tilgjengelige - her er noen eksempler. Vis mer


I sin enkleste form gir Stickies deg muligheten til å opprette gule lapper som du "klistrer" på skrivebordet, og du kan også la de gule lappene flyte over alle andre programmer slik at de alltid vises. Lappene trenger for øvrig ikke å være gule, og med programmet følger en drøss av ulike design ("skins"), samt et verktøy for å lage egne. Disse kan du også dele med andre, og du finner en drøss på denne siden.

Klistre på nettsider og dokumenter

Men - Stickies blir først briljant når du begynner å bruke det mer avansert. En av de kjekkeste funksjonene er at du kan knytte lappene mot enkelte dokumenter, applikasjoner, kataloger eller nettsider. Kanskje jobber du med et avansert Excel-skjema der du underveis kan notere de gode ideene eller funksjonene på en gul lapp, og dermed vil denne lappen vises hver gang du jobber med den aktuelle fila.

Likeledes får du kanskje en idé om en ny funksjon du vil ha på hjemmesiden din, og hva er vel da bedre enn å klistre lappen på hjemmesiden din slik at du lett finner den igjen? Eller - hva med en gul lapp med musikken du kunne tenke å laste ned kjøpe; koblet til musikkatalogen din?

Enkel oversikt over alle lappene du har laget.
Enkel oversikt over alle lappene du har laget. Vis mer


En annen snedig funksjon er at du for hver lapp kan angi når den skal vises. For eksempel kan du gjøre det slik at dine gjøremål på jobb spretter frem klokka ni hver morgen, eller at "Husk å vanne plantene!"-lappen din kommer frem hver torsdag klokka 21.30.

Send til hverandre

Via TCP/IP eller e-post (SMTP) er det også mulig å sende lapper til hverandre, og du kan sette opp vennelisten som et hierarki, der du for eksempel har alle på prosjektet ditt under "prosjektet"-gruppen og dermed kan sende til hele hurven på en gang.

Gule prikker betyr at maskinen er på og at Stickies kjører.
Gule prikker betyr at maskinen er på og at Stickies kjører. Vis mer


Ved å laste ned utvidelsen Stickies Server kan du la én maskin i nettverket fungere som en tjener, og da kan du også se hvem som har slått på maskinen og har Stickies aktivert. Tjeneren administrerer du via nettleseren (fungerer ikke i Firefox!).

Er du ekstra avansert, kan du koble programmet ditt mot Stickies via API-et som er tilgjengelig.

URL: http://www.zhornsoftware.co.uk/stickies/index.html


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer